Let positiv aktiestart i vente i USA

Der er udsigt til et let positiv start på den amerikanske aktiehandel tirsdag efter moderate fald i mandagens handel, der forlængede den nedadgående periode for Dow Jones-indekset til fire børsdage i træk.

Læs mere
Fold sammen

I futuremarkedet, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer, indikeres der stigninger på 0,2-0,3 pct. for de tre toneangivende indeks omkring en time før handelsstart tirsdag. Der har ellers været heftige spekulationer i markedet om, at en nedtrapning af Federal Reserves opkøbsprogram på 85 mia. dollar om måneden er nært forestående, og det har givet fald i både Asien og Europa tirsdag.

Byggemarkedskæden Home Depot løber med opmærksomhed på selskabssiden efter et regnskab for andet kvartal, der blandt andet bød på en mindre opjustering af forventningerne.

Home Depot omsatte for 22,52 mia. dollar i andet kvartal - omtrent 700 mio. dollar højere end analytikernes forventninger ifølge estimater fra Bloomberg News. Indtjeningen per aktie i kvartalet blev 1,24 dollar mod ventet 1,21 dollar, og selskabet venter nu et overskud per aktie på 3,60 dollar mod tidligere ventet 3,52 dollar og analytikerforventningen 3,64 dollar.

Home Depot-aktien stiger med 3,4 pct. i det amerikanske formarked.

Stormarkedet J.C. Penney tabte 2,16 dollar per aktie i andet kvartal, mens også toplinjen veg til 2,66 mia. dollar i perioden mod ventet 2,78 mia. dollar blandt analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

På trods af salgsnedgangen kunne J.C. Penney dog også notere, at det såkaldte same store-salg - salget i de butikker, der har været åbent i mere end et år - faktisk udviklede sig bedre end i første kvartal. Investorerne ser heller ikke ud til at tage de røde tal på bundlinjen så tungt, og aktien stiger med 3,1 pct. i formarkedet.

Elektronikkæden Best Buy er den helt store højdespringer i tirsdagens formarked - ligeledes efter resultater for andet kvartal. Best Buy slog forventningerne til bundlinjen ganske markant, men venter dog også tredje og fjerde kvartal ramt af fortsatte prisfald på elektronikmarkedet.

Best Buy omsatte for 9,30 mia. dollar mod analytikernes forventning om et salg på 9,11 mia. dollar, mens bundlinjen gav et justeret resultat per aktie på 32 cent - langt over analytikernes forventning, der inden regnskabet lød på 12 cent. Begge estimater stammer fra Bloomberg News.

Det gode resultat belønnes med en stigning på 13,4 pct. i formarkedet.