Lene Espersen: Brug flere penge

Større privatforbrug er afgørende for at få Danmark ud af krisen. Danskerne skal bruge flere penge, siger økonomiminister Lene Espersen.

Vi skal ikke undervurdere situationen, men heller ikke tale os ned i et sort hul, siger erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Keld Navntoft

Dansk økonomi er i voldsom tilbagegang. Økonominister Lene Espersen opfordrer folk til at ikke at holde på pengene.

Der er tre hovedforklaringer på, at dansk økonomi er i historisk tilbageslag med et fald i BNP på to procent i fjerde kvartal 2008. Det siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen.

- Borgerne holder igen på pengene, eksporten falder, og der mangler investeringer. Alle tre ting er vigtige, siger Lene Espersen.

Hun appellerer til danskerne om, at de ikke skal være bange for at bruge deres penge.

- Vi skal ikke undervurdere situationen, men heller ikke tale os ned i et sort hul. Vi siger til borgerne, at vi politikere gør de ting, der er nødvendige. Nu skal vi have afsluttet skatteforhandlingerne for at sende et signal om, at folk får flere penge. Det er afgørende for at få vendt situationen, siger Lene Espersen.

Hun understreger, at Bankpakke II gav mulighed til danske virksomheder for at optage eksportlån for 20 milliarder kroner, og regeringen følger situationen tæt for at se, om der skal fremrykkes offentlige investeringer.

- Vi er indstillet på at se, om de er behov for yderligere vækstinitiativer, siger Lene Espersen.

/ritzau/