Legokonkurrent i kurshop efter regnskab

Den amerikanske legetøjskoncern Mattel steg 12,4 pct. i eftermarkedet i USA torsdag aften, da selskabet klarede sig bedre end ventet i første kvartal. Ganske vist blev det til et underskud, men ikke så stort som frygtet, og omsætningen var trods tilbagegang højere end ventet.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Blake

Mattel fik i kvartalet et justeret underskud per aktie på 44 cent, mens omsætningen faldt 2,7 pct. til 689 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på minus 58 cent og en omsætning på 648 mio. dollar.

Den bedre end ventede omsætning var løftet af fremgang i salget af Barbie-dukkerne på 8 pct., mens salget af Hot Wheels steg med 4 pct.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på minus 177 mio. dollar mod ventede minus 204 mio. dollar.

Mattel er i færd med en turnaround, og koncernen er næsten i mål med besparelser på 620 mio. dollar om året. Selskabets topchef, Ynon Kreiz, har dog lagt op til, at der skal skæres yderligere fedt fra, skriver Bloomberg News.

Oveni Mattel kæmper stadig med effekterne af sidste års konkurs hos storkunden Toys "R" Us.

Mattel oplyser sammen med regnskabstallene, at koncernen ikke forudser substantielle udgifter forbundet med tilbagekaldelsen af 4,7 mio. babystole fra Fischer-Price, efter modellen, som bærer navnet "Rock 'n Play Sleeper" er sat i forbindelse med flere dødsfald blandt spædbørn i perioden 2011 til 2018.

/ritzau/FINANS