LD scorer 900 millioner kroner på salget af Danisco

10 store, danske institutionelle investorer har bidt på krogen efter DuPonts forhøjelse af buddet på at købe Danisco.

Dorrit Vanglo har grund til at smile - LD hiver 900 millioner kroner hjem på salget af Danisco. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En række danske investorer er nu gjort møre. Foreløbig er 10 store, institutionelle danske investorer, der tidligere var imod salg af deres Danisco-aktier eller nølede med at sælge til den amerikanske kemigigant, blandt dem, der bider på krogen efter DuPonts forhøjelse af tilbuddet i fredags.

Det har haft sin effekt, fortæller DuPonts finansdirektør Nicholas Fanandakis til nyhedsbureauet Bloomberg.

Blandt dem, der har sagt ja tak til amerikanske DuPont om at købe Danisco for 700 kr. pr. aktie, er Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD). LD vil få små 900 millioner kroner ud af salget af sin andel på 2,7 procent af Daniscos aktier.

"Vi har accepteret tilbudet. Det gjorde vi allerede i fredags, da DuPont forhøjede tilbuddet," siger topchefen i LD, direktør Dorrit Vanglo.

Direktøren meldte dog allerede ud i Berlingske Business 20. april, at LD var åbne for at acceptere første bud på 665 kroner, men dengang var beslutningen ikke truffet i LD.

LD Invest Asset Management har ligeledes takket ja til DuPonts nye tilbud efter, at investoren i første omgang sagde nej til det oprindelige bud.

Kapitalforvalteren Nordea Investment Management, der tidligere hældte mod et nej, og SEB Asset Management, der var negativ over for det første bud på 665 kr. pr. Danisco-aktie, har sagt ja til DuPonts forhøjede bud.

Efter en udmattende kamp måtte den amerikanske kemikoncern DuPont sent fredag overgive sig til de professionelle investorer i Danisco. DuPont forhøjede sit bud på den danske enzym- og ingrediensvirksomhed fra 665 kroner til 700 kroner for én aktie.

DuPont fik med det forhøjede bud i fredags en stærk allieret i form af pensionsgiganten ATP, som støtter DuPont i overtagelsen af Danisco. Denne støtte kan vise sig afgørende i DuPonts sidste forsøg på at få en bred nok accept af buddet – særligt over for de mange private aktionærer i Danisco, der ofte vil følge ATP.

DuPont har med forhøjelsen af sit bud til 700 kroner pr. aktie forlænget buddet til 13. maj og sænket sit krav til 80 procent tilslutning fra aktionærerne for at købe Danisco.