LD bremser Parkens pengejagt

Berlingske Business skriver i denne artikel, at LD har »blankt afvist at skyde nye penge ind i«...Parken. Direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Carsten Koch, afviser, at LD på noget tidspunkt er blevet spurgt om deltagelse i en sådan kapitaludvidelse og følgelig heller ikke har taget stilling til en sådan forespørgsel. Parken Sport & Entertainment A/S meddeler i øvrigt, at selskabet aldrig har haft drøftelser med LD om en emission eller kapitalrejsning. Parken Sport & Entertainment A/S meddeler iøvrigt, at selskabet aldrig har haft drøftelser med LD om en emission eller kapitalrejsning. Berlingske Business beklager fejlen. Red

Foto: Scanpix
Parken må opgive hårdt tiltrængt kapitalrejsning på børsen. Storaktionæren LD har vendt tommelfingeren nedad.

Der er hårdt brug for likvider på Østerbro, hvor Parken Sport & Entertainment, selskabet bag de danske mestre i fodbold, FC København, gennem længere tid har jagtet ny tiltrængt kapital.

Den forgældede fodboldkoncern har nemlig stærkt brug for penge for at få lidt luft til storbanken Nordea, der har taget pant i alle Parkens mange forretninger og derfor nu reelt bestemmer, hvad Flemming Østergaard og resten af virksomhedens ledelse skal foretage sig.

Ud over et muligt frasalg har Parken-ledelsen ifølge velinformerede kilder tæt på virksomheden derfor længe arbejdet målrettet med en kapitalrejsning på børsen, der skulle sikre selskabet en indtægt på mellem 300 og 500 mio. kr.

Storaktionæren LD, der gennem en årrække trofast har støttet Parken-formanden Flemming Østergaard, har imidlertid blankt afvist at skyde nye penge ind i den fodboldkoncernen. Derfor er den planlagte emission faldet til jorden.

Luft til banken
Ifølge Berlingske Business’ kilder skulle pengene fra en eventuel aktieemission primært muliggøre, at Parken og Flemming Østergaard kunne afdrage en del af sin milliardstore gæld til Nordea.

Som det ser ud i øjeblikket, skal alle større forretningsmæssige beslutninger nemlig en tur forbi bankens hovedkvarter og godkendes, hvilket blandt andet er årsagen til, at selskabet, der ud over FC København også ejer badelandet Lalandia og fitness-kæden fitness dk, indtil videre har lagt planerne om et stort feriecenter i Syditalien på is.

Hos LD, der altså har blokeret for Parkens planer om en ny kapitalindsprøjtning, vil aktiechef Henrik Ekman ikke kommentere, hvorvidt fonden har været i dialog med Parken om en aktieemission.

»Jeg har ingen kommentarer til den sag. Den type overvejelser holder vi for os selv, og hvis vi havde været i dialog med Parken, var det ikke drøftelser, vi ville udtale os om,« siger Henrik Ekman.

Frasalg af feriecenter
Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Flemming Østergaard til den skrinlagte emission, men ifølge Berlingske Business’ oplysninger har der gennem hele foråret været nedsat arbejdsgrupper i Parken, der skulle kigge på, hvordan man kunne få selskabet ført videre og nedbragt selskabets milliardstore gæld. Ud over en emission har frasalg også været på tale, og tidligere på året var Parken angiveligt i drøftelser med Legos pengetank Kirkbi om at sælge feriecentret Lalandia Billund til det jyske investeringsselskab.

De forhandlinger har imidlertid ikke ført til noget, hvilket betyder, at Parken nu blandt andet skal håbe på en trecifret milliongevinst for deltagelse i årets Champions League for på den måde at kunne få nedbragt sin voksende gæld.