LD bøjer egne regler for Don Ø

Lønmodtagernes Dyrtidsfond vil ikke have, at bestyrelsesmedlemmer får aktieoptioner. Altså bortset fra bestyrelsesformand i Parken, Flemming Østergaard - han må godt forgyldes med optioner for flere millioner kroner.

Foto: Claus Fisker/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
For nylig kom det frem, at Lønmodtagernes Dyrtidsfond er imod, at et af de selskaber, som LD har investeret i – Greentech – har givet dets bestyrelsesmedlemmer aktieoptioner.

Piben får imidlertid en anden lyd, når snakken falder på Parken Sport & Entertainment, hvor LD er storaktionær. Her er det en velkendt sag, at bestyrelsesformand Flemming Østergaard har modtaget aktieoptioner til en værdi af flere millioner kroner.

Og LD-direktør Carsten Koch erkender, at Flemming Østergaard får særbehandling:

”I Parken Sport & Entertainment spiller brancheviden en stor betydning, og formanden påtager sig et betydeligt arbejde med at markedsføre selskabet og pleje interesserelationer. Det er ikke sædvanligt for en bestyrelsesformand,” siger Carsten Koch til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Don Ø er en speciel case
Dermed efterlever LD ikke egne principper for håndteringen af fondens milliardinvesteringer. For LD er principielt imod at give bestyrelsesmedlemmer aktieoptioner. Det slås fast i et syv punkts principprogram.

Aktieoptioner kan ifølge LD bringe medlemmer i situationer, hvor deres egne økonomiske forhold kolliderer med, hvad der er bedst for selskabet.

Men Flemming Østergaard er altså en undtagelse:

”Der er her ikke tale om et traditionelt forhold mellem direktion og bestyrelse, idet bestyrelsesmedlemmet har en faglig kompetence, som direktionen ikke almindeligvis ville kunne knytte til sig,” siger Carsten Koch til Morgenavisen Jyllands-Posten.