Lavpris-børsmægler har fået skuffende dansk start

Den hollandske lavpris-børsmægler Degiro har ikke fået den ønskede start på det danske marked, skriver TV 2 Business.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Degiro kunne ellers lokke med besparelser på handelsomkostningerne, da selskabet kom til Danmark i januar 2015. Men ifølge tal fra fondsbørsen i København har investorer gennemført 19.362 handler gennem Degiro på fondsbørsen fra januar til september 2016.

Til sammenligning kanaliserede investorer 2,5 mio. handler gennem Danske Bank, 2,1 mio. handler gennem Nordnet og 1 mio. handler gennem Sydbank i perioden. Degiro peger dog på, at nogle af selskabets handler foregår gennem andre mæglere og dermed ikke fremgår af fondsbørsens data.

»Det er i den grad skuffende. Vi håbede på mere fra Danmark. Danmark er en ret aktiv markedsplads, så vi håbede, at flere aktive aktiehandlere ville bruge os,« siger Degiros direktør, Gijs Nagel, til TV 2 Business.

Han mener, at danskernes tillid til bankerne og etablerede børsmæglere er hovedgrunden for, at Degiros manglende succes i Danmark.

I de øvrige europæiske lande har Degiro sikret sig 130.000 kunder i 17 lande i Europa. Selskabet forventer at fordoble omsætningen til 30 mio. euro i 2016.