Lav risiko-rating for Vestas-obligation

Risikoen for, at Vestas kommer til at misligholde sit obligationslån, er på det laveste niveau i 21 måneder.

Vestas: Rutinetjek fældede økonomidirektør Banker støtter re
Foto: Morten Stricker. -Arkiv- SE RITZAU Vestas får igen ny finansdirektør BV.: ARKIVFOTO. En rutinemæssig procedure afslørede de to hemmelige aftaler, Vestas' tidligere koncernøkonomidirektør Henrik Nørremark har indgået i Indien for omkring et år siden. Aftalerne har kostet ham hans fratrædelsesordning. - Som en del af helt normale procedurer og kontrolmekanismer er der blevet foretaget en revision af nogle forskellige forhold i virksomheden. Det er i den forbindelse, vi har fået kendskab til de her sager, siger kommunikationsdirektør i Vestas, Morten Albæk. (se Ritzau historie 022225) -Arkiv-Den trængte vindmølleproducents ni banker ser positivt på planen om en alliance med Mitsubishi. De ni danske og udenlandske banker, som den økonomisk trængte vindmølleproducent Vestas har forbindelser til, har været med til at udarbejde en plan for at få selskabet tilbage på sporet. (Foto: Morten Stricker/Scanpix 2012)
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News, der beregner en såkaldt »default risk rating« baseret på regnskabsresultater og markedsinformation.

Riskoen opgøres aktuelt til 0,0022 pct., marginalt over punktet på 0,00206 fra 25. juli, da den nåede det laveste niveau siden oktober 2011. Den 21. november 2012 var den rekordhøj med 2,54423 pct.

»Da vi købte (obligationen, red.), var der en »default« (misligholdelsesrisiko, red.) indregnet i prisen. Vi troede ikke på misligholdelse. Det var vores opfattelse, at selskabet ikke var uden muligheder for at redde sig selv,« siger Klaus Blaabjerg, porteføljemanager hos Sparinvest til Bloomberg News.

Den lavere risiko afspejler sig også på obligationsrenten, som ligger nær det laveste niveau i to et halv år. Obligationen, som har en pålydende rente på 4,625 pct. og forfalder i 2015, har givet investorerne et afkast på 31 pct. i år inklusive reinvesteret rente. Den effektive rente på obligationen faldt i sidste måned til 6,04 pct. ifølge Bloombergs oplysninger.