Lav kronekurs lokker os til Sverige

Den svenske valuta er så svag, at der er store besparelser for danskere på den anden side af Øresund.

Foto: Foto: Anders Debel Hansen. Der er mange penge at spare ved at shoppe i Sverige - og det gør mange danskere.
Læs mere
Fold sammen

Det danske udsalg har lokket forbrugerne på gaden - nærmest inden juleindkøbene var helt færdige. Der er da også mulighed for at gøre et kup, når butikkerne sætter priserne 20, 30, 40 eller 50 procent ned på udvalgte varer.

Den faldende svenske kronekurs betyder imidlertid, at der året rundt er mulighed for at købe ind med store rabatter lige på den anden side af Øresund, og det kan de svenske butiksdrivende godt mærke: Sidste weekend var der nærmest en invasion, skriver nyhedsbureauet Newspaq.

Malmø tiltrækker således masser af danskere, der trodser finanskrisen og kommer for at gøre en god handel til "rea" hos svenskerne. Sådan lyder meldingen fra de godt 400 medlemmer af handelsstandsforeningen Malmö Citysamverkan.

"Vi har betydeligt flere danskere i år, end vi havde sidste år. Vi regner med, at der er kommet ti procent flere, og tallet bliver hele tiden større," siger administrerende direktør Pia Sandin til Newspaq.

Det kan man bekræfte hos Øresundsbron. I sidste weekend i december og i første weekend af januar var der således markant flere danskere, der kørte over broen, i forhold til samme periode sidste år.

Mange af os fandt også julegaverne "hinsidan". Tal fra Øresundsbron viser, at danskerne kørte 38 procent flere ture over broen i december 2008 sammenlignet med december 2007. Det svarer 2.300 flere ture.

Det er både designertøj, bøger, møbler og andet godt til boligen, der kommer med danskerne tilbage over Øresund, skriver Newspaq.

Dinepenge.dk har tidligere beskrevet, at der er cirka 20 procent at spare på dagligvarer i Sverige, mens visse former for elektronisk udstyr kan være helt op til 50 procent billigere hinsidan.

Beregn prisen i danske kroner her.