Langers hotte Aktietips

Rockwool, TDC og FLSmidth med fremme i en uge hvor de fleste C20-aktier gik frem. Læs Morten W. Langers tips til ugen.

Stenuldsproducenten Rockwool er blandt de aktier, der er på vej frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Hovedparten af C20-aktierne gik frem i den forgangne uge, med Pandora igen som frontløber. Tre af aktierne i AktieUgebrevets pensionsportefølje var dog også godt med fremme, nemlig Rockwool, TDC og FLSmidth. Rockwools seneste regnskab gennemgås i denne udgave. TDC blev begunstiget af en udmelding om prisstigninger, som i et eller andet omfang vil ramme bundlinjen. Se også nedenfor. Endelig bliver FLS løftet af nye ordrer og en ny fremgang i priserne på metalråvarer. Efter en stabil udvikling i CRB Metal indeks i oktober, er der nu tegn på yderligere prisstigninger, hvilket vil understøtte FLS-aktien.

Tvivl om effekt af prisstigninger i TDC:

TDC’s varslede prisstigninger for telefoni-, tv- og internetkunder under TDC-brandet er mindre dramatiske, end de umiddelbart ser ud. Og prisstigningerne sendte TDC’s aktie op onsdag. Det fortæller teleselskabets pressechef, Ib Konrad Jensen, til Ritzau Finans. Den danske teleaktør skriver på sin hjemmeside, at man indfører en lang række prisstigninger over hele sin produktportefølje per første januar. En mobilpakke med to timers tale og tre gigabyte data stiger eksempelvis til 244 kr. fra 229 kr., en Home Trio Fiber-løsning til 638 kr. fra 599 kr., og en 10 Mbit bredbåndsløsning til 474 kr. fra 459 kr. - Det ser ud til, at nogle i markedet har lidt større forventninger til dette her, end der egentlig ligger i det.

Der er meldt prisstigninger ud på op til 6-7 %, men det er for ganske få produkter og for produkter, hvor der ikke er det store nysalg i, siger Ib Konrad Jensen og fortsætter:

- Hen over hele paletten ligger gennemsnittet nok under 1 %. Så mere er der ikke i det. Han understreger, at TDC gennemførte samme øvelse sidste år, skriver Ritzau.

Reel minus vækst i dansk økonomi i Q3:

Selvom BNP væksten på papiret i Q3 var overraskende stærk med plus 0,4 % var der ikke noget at råbe hurra for. 75 % af væksten skyldes nemlig lageropbygning i erhvervslivet: BNP bidraget fra lagerforøgelser var således 0,3 %. Som vi har påpeget gennem en del af efteråret, er det hjemlige økonomiske opsving et fata morgana: det private forbrug faldt 0,1 % i kvartalet, og det var betydeligt ringere end både i 1. og 2. kvartal. Den positive overraskelse var maskin- og transport investeringer, der steg 12 %.

Mere end denne stigning skyldes dog import af skibe, og uden denne import var maskininvesteringerne faldet: ”I årets tredje kvartal steg de samlede faste bruttoinvesteringer med 3,9 pct. Denne stigning skyldes hovedsageligt markante skibsinvesteringer, der afspejles i en import af skibe på over 5 mia. kr. Dette påvirker maskin- og transportmiddelinvesteringerne, som steg med 12,1 pct. i tredje kvartal,” skriver Danmarks Statistik. I tal steg de samlede maskin- og transportinvesteringer ca. fire mia. kr. Udviklingen underbygger vores vurdering af, at man bør træde ud af hjemmemarkedsrelaterede aktier og danske bankaktier uden en særlig aktiehistorie.

Gevinsthjemtagning på københavnske kontorejendomme:

Ejendomsselskabet Jeudan har solgt tre ejendomme i Københavns centrum for en samlet pris på 288 mio. kr. Salget giver en gevinst på omkring 16 mio. kr. i forhold til bogført værdi og en gevinst på cirka 20 % i forhold til den oprindelige købspris. Likviditetsberedskabet styrkes samtidig med yderligere ca. 120 mio. kr. meddeler Jeudan, der fastholder forventningerne til hele regnskabsåret, hvor der dermed stadig ventes et driftsresultat (EBVAT) på niveauet 430-470 mio. kr. og en omsætning på ca. 1,2 mia. kr.

- Der er en stor efterspørgsel efter ejendomme med denne beliggenhed og med de aktuelle prisniveauer har vi vurderet, at et salg var aktuelt, udtaler selskabets administrerende direktør, Per W. Hallgren i meddelelsen. Meldingen indikerer, at kontorejendomme med primære beliggenheder i København nu er kommet så meget op i pris, at det er tid til gevinsthjemtagning. Flere salg fra Jeudan vil kunne give flere ekstraordinære gevinster, da ejendomsselskaber har mange gode beliggenheder.