Læg en vinderstrategi i et nervøst marked

Afdelingsdirektør Bo Overvad fra Alm. Brand Henton giver her sit bud på, hvordan man som deltager i Aktiespillet kan skabe et solidt afkast på det p.t. meget urolige marked.

Seneste vinder af Berlingske og Alm. Brands aktiespil, den 55-årige pædagog fra Viby J Hans Rehoff Hansen, indtager her sin vinderbil, en Passat Variant 2.0 TDI til en værdi af 463.957 kroner. Nu starter en ny runde aktiespil og denne gang med en Peugeot 4Y07 1.6 HDi ST Sport Sedan som hovedpræmie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Liselotte Sabroe
Subprime. En type lån de fleste danskere formodentlig ikke kendte til for bare tre-fire uger siden, men som på rekordtid er blevet et frygtet ord, fordi den specielle lånetype har givet investorer verden over søvnløse nætter og kurstab der er til at tage og føle på.

Mandag morgen kl. 09.00 skyder Berlingske Tidende og Alm. Brand Bank et nyt aktiespil i gang, hvor der er præmier for mere end 500.000 kr., med en sølvfarvet Peugeot 407 1.6 HDi ST Sport Sedan som hovedpræmie. Og i forhold til tidligere er deltagerne pine og død nødt til at forholde sig til finansverdenens helt store tema netop nu: Subprime-lånene.

Det er usikkerheden omkring omfanget af den verserende kreditkrise, der udspringer af en lang række finansielle institutioners problemer omkring deres eksponering mod subprime-lån, der har sat sig i aktiekurserne, fordi investorerne frygter, at kreditkrisen breder sig til andre bredere låneformer.

Men hvad gør man egentlig, hvis man er dansker med et godt gammeldags realkreditlån, der blot ønsker at deltage i aktiespillet – og skabe så højt et afkast, at man kan stikke nøglerne til Peugot’en i lommen, når aktiespillet slutter tirsdag den 23. oktober?

»I det nuværende nervøse marked bliver man nødt til at forholde sig til, om man tror på, at markedet skal op eller ned. Hvis man tror, at den værste uro og har lagt sig, og aktierne over en bred front vil stige igen, så skal man have fat i nogle af de meget volatile aktier, altså dem der svinger meget i kurs. Det er en risikabel strategi, men det er den type aktier, der virkelig kan give et markant afkast,« siger afdelingsdirektør Bo Overvad fra Alm. Brand Henton.

Ikke med egne penge
»Tror man omvendt på, at uroen ikke har lagt sig, så skal man i langt højere grad ind og ud af markedet. Man kan prøve at samle nogle aktier op, de dage hvor de er faldet meget, og så forsøge at sælge, inden kursen skrider igen. Det er selvfølgelig svært at forudsige, men man skal holde øje med, hvordan det er gået på de globale markeder i løbet af natten, og hvis de er faldet, så peger pilen også ned i Danmark, og så skal man hurtigt ud igen. Det kunne være aktier som Vestas og Norden, der svinger meget p.t.,« siger Bo Overvad og understreger, at begge ovenstående strategier kun er anbefalelsesværdige i forhold til de uger, hvor aktiespillet står på.

Hvis man har egne penge i klemme, skal man investere helt anderledes – og med en helt anden langsigtet horisont.

Bo Overvads råd til den ambitiøse deltager i aktiespillet, der går efter en topplacering, er at finde nogle ganske få volatile aktier, som man ved kører meget op og samtidig har afgørende nyheder på vej, som eksempelvis nyt om retssager, patenter eller lignende, der virkelig kan rykke ved kursen.

Er man typen, der ikke vil satse alt i jagten på en topplacering, men blot skabe et bedre afkast end ens kolleger, der også deltager i aktiespillet, så foreslår Bo Overvad, at man sammensætter en portefølje af aktier, der prismæssigt ser fornuftig ud. En blanding af C20-selskaber og nogle få mid- eller small cap-aktier, kan være en god idé.

God dyst.

Tilmeld dig aktiespillet mandag morgen kl. 9.

www.aktiespil.business.dk