Kuwaits olieminister: Aftale om nedskæringer vil blive overholdt

Den aftale om produktionsnedskæringer, som sammenslutningen af olieproducerende lande, Opec, og 11 andre producenter, inklusive Rusland, indgik i december, vil blive overholdt.

Foto: REUTERS/Cooper Neill © Cooper N. Den aftale om produktionsnedskæringer, som sammenslutningen af olieproducerende lande, Opec, og 11 andre producenter, inklusive Rusland, indgik i december, vil blive overholdt. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Foreløbig har lande omfattet af aftalen allerede annonceret 60 til 70 pct. af nedskæringerne, sagde den kuwaitiske olieminister, Essam Al Marzouk mandag ifølge Bloomberg News.

En fuld implementering vil ifølge ministeren ikke ske øjeblikkeligt men vil snarere være en proces, der vil blive gennemført i løbet af de kommende seks måneder.

- Vi er meget fortrøstningsfulde om, at de resterende lande vil rette ind efter de vedtagne nedskæringer, sagde Al Marzouk på en pressekonference sammen med Opecs nigerianske generalsekretær, Mohammad Barkindo.

- Vi forventer, at der vil være en høj grad af overholdelse, især fordi stigningen i oliepriserne har bevist betydningen af overholdelse, tilføjer han.