Kursstigninger vendt til flere fald i USA

De amerikanske aktier fortsætter - modsat hvad futuremarkedet pegede på - nedad i fredagens tidlige handel. Udsvingene er dog ganske begrænsede.

Læs mere
Fold sammen
Torsdag dykkede de amerikanske aktier tungt, og Dow Jones-indekset noterede sit største fald i næsten to måneder, men fredag er markederne altså noget mere rolige.

»Efter store bevægelser i går halter markedet på weekend. Der er en næsten uhyggelig stemning af at falde til ro over markederne. Handlerne er lidt chokerede grundet omfanget af faldene i går,« siger Marc Chandler, strateg hos Brown Brothers Harriman, til CNN Money.

Dow Jones-indekset falder med 0,2 pct., Nasdaq sætter sig med 0,1 pct., mens S&P 500-indekset falder med 0,2 pct.

På selskabssiden er der fokus til computerproducenten Dell, der leverede regnskab for andet kvartal efter markedets lukketid torsdag. Overskuddet i selskabet, der i øjeblikket er genstand for en overtagelseskamp, dykkede i kvartalet med 72 pct. til 204 mio. dollar fra 732 mio. dollar i samme periode året før.

Det var samtidig 71 mio. dollar ringere end ventet af analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, men Dell-aktien bevæger sig alligevel omkring udgangspunktet i 13,71 dollar fra start.

Teknologikæmpen Apple kan formentlig se frem til forstærket konkurrence fra koreanske Samsung på markedet for smartphones. Samsung siges ifølge rygter at ville introducere et armbåndsur, der kan foretage opkald, surfe på nettet og håndtere e-mails, i næste måned, og det kan forstærke det koreanske selskabs pres på Apples iPhone.

Apple-aktien stiger med 0,6 pct. i fredagens tidlige handel.

Great Mountain Coffee Roasters, der, som navnet byder, tjener sine penge på kaffe, erstatter på torsdag den 22. august Life Technologies i Nasdaq 100-indekset. Kaffeproducenten stiger med 1 pct. til 74,65 dollar fra start, mens biotekselskabet Life Technologies falder med 0,1 pct. til 74,51 dollar.