Kursstigning til Novo Nordisk i USA efter gode forsøgsresultater

Novo Nordisk offentliggjorde positive overordnede resultater fra det første fase 3-studie med den kommende langtidsvirkende GLP-1-analog, Semaglutid og aktien steg i USA.

Novo Nordisk offentliggjorde positive overordnede resultater fra det første fase 3-studie med den kommende langtidsvirkende GLP-1-analog, Semaglutid og aktien steg i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Meddelelsen kom fredag aften, hvor markedet i New York nåede at reagere på nyhederne med en pæn kursstigning i det danske medicinalselskabs ADR'er.

Novo Nordisk lukkede med en stigning på 5,3 pct. til 57,68 dollar på Wall Street. Med mandagens dollarkurs svarer det til 387,01 kr. Det er 2,61 kr. mere end ved lukketid i København, hvor aktien sluttede i 384,40 kr. efter en stigning på 3,1 pct.

Studiet opfyldte de primære mål, da det viste, at deltagere, som blev behandlet med doser på 0,5 mg og 1,0 mg Semaglutid, fra et gennemsnitligt langtidsblodsukkerniveau (HbA 1c ) på 8,1 pct. ved studiets begyndelse opnåede større forbedringer i HbA 1c på henholdsvis 1,5 pct. og 1,6 pct. mod ingen ændring i HbA 1c i placebogruppen.

Henholdsvis 74 pct. og 73 pct. af deltagere, som blev behandlet, nåede behandlingsmålet om et blodsukkermål (HbA 1c) under 7 pct. mod 25 pct. af de deltagere, som blev behandlet med placebo.

Der var også et større vægttab i behandlingsgruppen sammenlignet med placebo.