Kursridt i Skako kan skyldes julelys i investorernes øjne

De seneste dage er aktien i det fynske industriselskab Skako steget markant, og fra tirsdag i sidste uge til mandag i denne uge er virksomhedens aktiekurs gået frem med hele 75,8 pct.

Arkivfoto: Industri. Fold sammen
Læs mere
Foto: MORENO SOPPELSA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, kan den voldsomme udvikling hænge sammen med to større ordrer, som selskabet fik i løbet af sidste uge.

Den første tikkede ind torsdag og havde en værdi på cirka 22 mio. kr., og fredag kom en anden på omtrent 15 mio. kr. I mellemtiden havde Skako-topchef Søren Pedersen udtalt til Ritzau Finans, at den første kontrakt var et flagskib for selskabet.

»Efter den første ordre sagde direktøren, at det var et gennembrud. Når der så dagen efter kommer endnu en ordre, så er der selvfølgelig nogle investorer, som siger: Hold da fast, nu er der vist gået hul på bylden.«

»Jeg tror, det har at gøre med direktøren, som først taler om et gennembrud, og at der så kommer en ordre mere relativt hurtigt efter. Det kan have givet nogen julelys i øjnene,« vurderer Per Hansen.

De to millionordrer er faldet kort tid inden torsdagens regnskab for tredje kvartal fra Skako, som har to forretningsområder.

De fordeler sig over Vibration, der udvikler, designer og sælger vibrationsudstyr til industrien, og Concrete, som laver maskiner og processtyringsanlæg til fremstilling af beton.

»Investorerne regner nok med en langstrakt turnaround. Men jeg tror dog også, at investorerne har en reel risiko for at falde lidt for meget over hinandens ben. Selskabet kommer jo med regnskab på torsdag, og der tror jeg, at sandsynligheden for en pæn skuffelse er stor,« lyder det fra Per Hansen.

Investeringsøkonomen understreger, at han ikke tror, Skako vil skuffe i forhold til sine egne forventninger om et resultat efter skat i niveauet 15-25 mio. kr. for 2016.

»Men hvis man tager udgangspunkt i den aktiekurs, der er, så kan man godt forestille sig, at nogen af de sidste investorer, der er kommet med på vognen, forventer, at regnskabet allerede vil tage udgangspunkt i de to ordrer, de har fået på to dage og kommer til at tage udgangspunkt i, at tallene lige pludselig flyver af sted på rekordtid,« bemærker Per Hansen.

Grunden til, at de to millionordrer ikke vil indgå i torsdagens regnskab for tredje kvartal, er, at Skako som en produktionsvirksomhed typisk først vil indtægtsføre sine ordrer i det øjeblik, produktionen af dem startes.

Begge ordrer, der blev annonceret i sidste uge, er sat til levering i første halvdel af 2017.

Tirsdag morgen ser det desuden ud til, at noget af luften er gået af Skako-ballonen, idet selskabets aktie falder med 12 pct. til 120,50 kr. Sammenlignet med eksempelvis torsdagens lukkekurs er der dog stadig tale om en stigning på mere end 30 pct.