Kursridt fortsætter med stigning i C20

Det danske aktiemarked har indledt fredagen med at stige, idet det danske eliteindeks - C20 Cap - hæver sig 0,3 pct. til indeks 666,59.

Dermed fortsætter kursridtet fra torsdag, hvor C20 Cap lukkede i 664,80, hvilket betød, at indekset for 43'ende gang i år satte rekord.

Hos Sydbank ventes det, at handlen på de europæiske børser i løbet af fredagen vil forblive stille og rolig, da der torsdag har været helligdag i USA på grund af Thanksgiving. Derudover lukker de amerikanske børser tidligt fredag, idet shoppingentusiasterne fejrer Black Friday.

- Volumen på børserne vil igen i dag være lav, grundet gårsdagens Thanksgiving Day samt dagens Black Friday, hvor de amerikanske børser lukker tidligt. Black Friday er årets største shoppedag i USA og plejer at give markedet en god indikation om, hvordan årets julehandel bliver. Derfor vil markedet vanen tro have fokus på detailaktierne i dag, skriver Sydbank i en morgenmeddelelse.

På selskabsfronten vil der fredag være fokus på blandt andre høreapparatproducenten GN Store Nord, der har fået hævet sit kursmål af analytikerne hos franske Société Générale. Finanshuset har ifølge Bloomberg hævet sit kursmål på GN til 175 kr. fra tidligere 160 kr., mens anbefalingen fastholdes på "køb".

GN Store Nord ligger efter børsåbningen uændret i 131,6 kr.

Australske Macquarie har løftet kursmålet for A.P. Møller - Mærsks B-aktie til 65.000 kr. fra tidligere 57.000 kr., og dermed blander det sig med de mest optimistiske analytikere. Anbefalingen er stadig "outperform". Det fremgår af Bloomberg News.

Kursmålet, der indikerer et potentiale på 14 pct. i forhold til den aktuelle aktiekurs på 55.200 kr., matcher kursmålet fra SEB Enskilda, SpareBank1, Danske Bank, Handelsbanken og RS Platou Markets.

A. P. Møller - Mærsks B-aktie stiger 0,2 pct. til 55.300 kr.

Novo Nordisk er på vej til at indlede et midtfase-studie med en tabletversion af en GLP-1-analog, skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til udtalelser fra det danske medicinalselskabs forskningschef, Mads Krogsgaard Thomsen. Fase II-studiet, der skal omfatte op mod 600 patienter, kan ifølge forskningsdirektøren skydes i gang allerede i næste uge.

- Det er en milepæl, fordi det her ikke er trinvis innovation, men snarere "forstyrrende" innovation, siger Mads Krogsgaard Thomsen til nyhedsbureauet Reuters.

Novo Nordisk hæver sig 0,5 pct. til 981,5 kr.

Fredag morgen er Nordicom kommet med regnskab for tredje kvartal, der viste fald på både top- og bundlinjen. Nettoomsætningen faldt til 58,5 mio. kr. fra 71,7 mio. kr. i samme periode sidste år, og nettoresultatet endte på 1,1 mio. kr. i forhold til et resultat i tredje kvartal sidste år på 10,6 mio. kr.

Nordicom fastholder sine helårsforventninger og ser for 2013 dermed fortsat et resultat eksklusive værdireguleringer og skat (EBVAT) i niveauet 10 mio. kr. til 20 mio. kr. Aktien i Nordicom stiger efter regnskabet 4,5 pct. i 2,55 kr.

Senere fredag kommer regnskab fra Danske Andelskassers Bank, der kommer med resultater for tredje kvartal. Banken venter i 2013 en basisindtjening i intervallet 160-190 mio. kr. Aktien i Danske Andelskassers Bank stiger 3,7 pct. til 7 kr.

Scandinavian Brake Systems, der ligeledes kommer med regnskab for tredje kvartal, forventer i 2013 en koncernomsætning på 980 til 1020 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 70-80 mio. kr. Scandinavian Brake Systems-aktien ligger uændret i 31 kr.

Derudover følger der fredag regnskaber fra Tivoli og Comendo - alle med udgangspunkt i de enkelte selskabers tredje kvartal.

/ritzau/FINANS