Kurslussinger rammer C25-kæmper – danske aktier værst i Europa

Mens resten af Europa nyder en grøn handelsdag tirsdag, er det danske eliteindeks fedtet ind i rødt. En nedjustering og skuffende regnskaber trækker to store aktier ned.

Demant-aktien hiver C25-indekset i minus efter en nedjustering.  Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiehumøret er tirsdag højt i hele Europa, bortset fra et sted:

Danmark.

Mens de store europæiske indeks skyder til vejrs, er det danske eliteindeks, C25, nede 0,4 procent med en række store aktier i store fald. Det gælder blandt andet Demant, der dykker over ni procent, efter høreapparatsselskabet leverede en nedjustering og et halvårsregnskab, der var svagere end analytikernes forventninger. Det er navnlig salget i USA, der ikke er gået som forventet, mens særlige tilbud til behandling af høretab også har haltet bagefter.

»Når vi ser fremad mod andet halvår for koncernen, forventer vi, at den usikkerhed, der præger verden i øjeblikket, fortsat vil skabe et dynamisk forretningsmiljø, og at vores markeder vil vokse mindre end oprindeligt forudset,« skriver topchef Søren Nielsen i forbindelse med regnskabet.

Lussingen har nu sendt Demant-aktien ned i sin laveste kurs siden marts 2021.

Demants skuffende regnskab landede samtidig med, at konkurrenten Sonova også kom med en nedjustering. Den schweiziske producent af høreapparater fik også tæsk på børsen i Zürich med en 15-procents kursafklapsning. De nedslående udmeldinger fra Demant og Sonova smittede af på GN Store Nord, der faldt fem procent. GN kommer selv med regnskab for første halvår på torsdag.

Udover nedturen for høreapparatselskaber, har regnskabets time også været hård for Pandora. Aktien har tirsdag formiddag fået barberet syv procent af efter et skuffende regnskab for andet kvartal.

Til gengæld stiger Jyske Bank otte procent, efter banken fastholdt sine forventninger til hele 2022.

»Jyske Bank leverer som forventet. Egenkapitalforrentningen nærmer sig et mere stabilt, højere niveau. Årsudsigterne er gode, og forude venter integrationen af Svenske Handelsbanken. Regnskabet er som forventet solidt og fornuftigt,« siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.