Kursfesten fortsætter på Wall Street

Den globale aktieoptur fortsatte mandag, hvor fredagens vending mod det positive accelererede på Wall Street i takt med, at investorerne vendte ryggen til geopolitiske trusler og i stedet benyttede sig af det lavere kursniveau til at sikre sig billige tilbud.

Foto: BRYAN R. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den globale aktieoptur fortsatte mandag, hvor fredagens vending mod det positive accelererede på Wall Street i takt med, at investorerne vendte ryggen til geopolitiske trusler og i stedet benyttede sig af det lavere kursniveau til at sikre sig billige tilbud.

Og igen var det de volatile teknologiaktier, der lade sig i front med et forlænget comeback.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et plus på 1,0 pct. til 2465,84. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med en stigning på godt 0,6 pct. i 21.993,71, og Nasdaq-indekset endte dagen med en gevinst på 1,3 pct. til 6340,23.

Amerikanske myndigheders nedtoning af risikoen for en krig med Nordkorea i weekenden har sendt de globale aktiemarkeder markant op.

Tirsdag morgen er de positive takter fortsat klart dominerende. De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,3-0,5 pct.

De mange bekymringer om en eventuel væbnet konflikt var med til at katalysere et udsalg, der udslettede værdier for næsten 1000 mia. dollar på de globale aktiemarkeder i sidste uge.

»Salget nåede aldrig at få sneboldeffekt. Vi fik en korrektion, og nu læner investorerne sig tilbage og vurderer, at der skal holdes øje med Korea-situationen. Men effekten er allerede indbygget i markedet,« siger seniorstrateg Bucky Hellwig fra BB&T Wealth Management til Reuters.

CBOE-volatilitetsindekset, der er barometer for Wall Streets nervøsitet, faldt mere end 20 pct., efter at det nåede ni måneders højdepunkt i sidste uge. Og de øvrige sikre havne - som for eksempel guldprisen, der nåede det højeste niveau i to måneder i sidste uge - er også på retur.

»Der står stadig penge på sidelinjen, som er på udkig efter muligheder for at købe på kursfald. De er i fuld gang med at tage fra,« siger Bucky Hellwig.

NÆSTEN FULDT HUS

Der var flotte kursplusser i 10 af de 11 undergrupper i S&P 500-indekset mandag.

Toppen af poppen udgjordes af ejendomsselskaberne og it-branchen med stigninger på henholdsvis 1,7 pct. og 1,6 pct., men også finanssektoren, telesegmentet og industrigruppen lukkede med stigninger over 1 pct.

Eneste undtagelse var energipapirerne, der lukkede dagen med et minus på knap 0,3 pct. efter et mere end 3 pct. stort fald i olieprisen.

Blandt enkeltaktierne steg Snap Inc. 6,5 pct. efter at have ramt et rekordlavt kursniveau i kølvandet af ringe resultater og udsalg fra en bølge af medarbejdere, der blev berettiget til at sælge deres aktier.

Elbilproducenten Tesla fik hævet aktiekursmålet af to finanshuse, der har set på den potentielle succes for selskabets Model 3. Aktien steg efterfølgende 1,7 pct.

Den kinesiske e-handelsplatform Alibaba fik skulderklap fra investeringskæmpen Third Point, der købte 4,5 mio. aktier i selskabet. Aktien lukkede med et plus på 1,9 pct.

Streaminggiganten Netflix kom i modvind efter en artikel i finansmagasinet Barron's, der advarede om, at aktien kan falde med over 50 pct., efter at Disney har besluttet at gå egne veje. Aktien faldt 0,2 pct. på trods af annonceringen af en aftale med producenten Shonda Rhimes, der står bag flere populære tv-serier.