Kursfest på de amerikanske børser

Aktiekurserne i USA steg med tre procent onsdag. Opmundrende nøgletal og et stærkt regnskab fra chipproducenten Intel var motoren i det voldsomme kurshop.

Foto: AFP.
Læs mere
Fold sammen
De toneangivende amerikanske aktieindekser tordnede onsdag i vejret over en bred kam i takt med, at krisestemningen forsvandt, og investorerne begyndte at tro på, at recessionen snart er forbi.

Det brede Standard & Poor 500-indeks er dermed svulmet med over fem procent i denne uge efter en række halvårsregnskaber, der har overrasket positivt. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Onsdagens store regnskab var chipproducenten Intel, der kunne melde om overraskende stærkt resultat - trods en milliardnedskrivning på tab forbundet med konkurrencebøder fra EU.

Recession taber pusten

Intel-regnskabet var årsag til dagens indledende kurshop, der blev båret videre af nøgletal og et referat fra det seneste centralbankmøde, hvor opfattelsen var, at den økonomiske recession ikke udvikler sig så voldsomt, som tidligere frygtet.

Den melding var lige præcis, hvad investorerne havde håbet på, og kurserne fortsatte stødt opad stort set indtil lukketid.

Da dagen var omme, var Dow Jones Industrials-indekset steget med 3,1 procent. Standard & Poor 500 var opope med 2,9 procent, mens det teknologitunge Nasdaq Composite-indeks var steget med 3,5 procent.