Kursfest afløst af tømmermænd for FLSmidth

De danske aktier falder marginalt torsdag morgen. Nederst i bunken af C20-selskaber ligger FLSmidth efter onsdagens vilde kursridt.

Det danske C20 Cap-indeks ligger fra morgenstunden stort set uændret i indeks 656,72 efter onsdagens lukkerekord, hæmmet af fald til især FLSmidth. Investorerne ser frem mod torsdag eftermiddag, hvor en række vigtige økonomiske begivenheder vil løbe med overskrifterne.

Især rentemødet i Den Europæiske Centralbank vil blive afgørende. 67 af 70 økonomer venter, at ECB fastholder renten på det nuværende niveau på 0,5 pct., men mange af estimaterne er indsamlet, før de seneste inflationstal for eurozonen blev tilgængelige.

I oktober steg forbrugerpriserne i eurozonen blot 0,7 pct. på årsbasis, hvilket er langt fra ECB's inflationsmål, og oven på den nyhed justerede enkelte storbanker, blandt andet JPMorgan, forventningerne til ECB.

Rekordlav inflation i eurozonen kombineret med stagnerende vækst har skabt forventninger til yderligere kvantitative lempelser fra ECB, men først til december ifølge PFA's seniorstrateg Witold Bahrke.

- Til den tid regner vi med, at de realøkonomiske nøgletal viser mere svaghed. Samtidig ventes centralbanken at sænke sine inflationsudsigter, hvilket således vil give grønt lys for en sænkning af den ledende pengepolitiske rente til 0,25 pct., skriver Witold Bahrke.

Udover tallene vil Mario Draghis udtalelser ved det efterfølgende pressemøde blive vendt og drejet af investorerne.

Udover rentesatsen offentliggøres tal for USA's bruttonationalprodukt for tredje kvartal samt for antallet af nytilmeldte ledige i USA i sidste uge.

Blandt de danske C20-selskaber er det dagen derpå for Lundbeck og FLSmidth efter onsdagens regnskab og kursstigninger, mens Vestas holder skansen. Vindmølleaktien ligger uændret i 167,2 kr. efter en stigning på næsten 15 pct. onsdag. Analytikerne, der har reageret med kursmåls- og anbefalingsændringer på både Vestas og FLSmidth, sætter kursen torsdag.

Société Générale har hævet kursmålet for Vestas til 200 kr. fra 175 kr. og fastholdt sin købsanbefaling, mens Nordea også har kvitteret med et nyt kursmål på 185 kr. mod tidligere 170 kr. Banken har også fastholdt sin købsanbefaling.

Derudover kan investorerne skæve til Siemens' regnskab for fjerde kvartal. Tallene for Siemens' vinddivision viser en omsætningsstigning i fjerde kvartal af 2012/2013 til 1619 mio. euro mod 1471 mio. euro i fjerde kvartal af 2011/2012. Det medvirkede til, at divisionens driftsoverskud steg 34 pct. til på 179 mio. euro.

Onsdag fortalte FLSmidths administrerende direktør Thomas Schulz til Ritzau Finans, at han foretrak Tuborg frem for champagne, men noget kan tyde på, at alle former for fejring af onsdagens regnskab er slut for investorerne. FLSmidth-aktien falder torsdag morgen godt 2,1 pct. til 284 pct. efter en kursstigning på 4,8 pct. onsdag.

Industrikoncernen har fået sænket sin anbefaling af den amerikanske storbank JPMorgan til "neutral" fra tidligere "overvægt". Banken har desuden skåret kursmålet til 290 kr. fra 365 kr. Også Sydbank har sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold".

Analytikerne har også skruet en smule på kursmålene for Lundbecks aktie. Analytikerne hos Deutsche Bank har hævet kursmålet med en femmer til 155 kr., mens Société Générale har hævet kursmålet med to kroner til 90 kr. Lundbeck-aktien falder torsdag 0,25 pct. til 126,2 kr.

Uden for C20-indekset offentliggjorde Genmab sit regnskab for tredje kvartal efter lukketid onsdag. Regnskabet viste, at det er lykkedes for Genmab at vende et underskud på 44,6 mio. kr. i tredje kvartal af 2012 til et overskud på 5,3 mio. kr. i 2013.

Genmab fastholder forventningerne til helåret og venter fortsat en omsætning på 550-590 mio. kr. og et negativt EBIT på 10-75 mio. kr. Aktien reagerer med et plus på næsten 5 pct. til 250,5 kr. efter en kursstigning på 3,6 pct. onsdag.

Skjern Bank har fra morgenstunden offentliggjort sit regnskab for årets første ni måneder, der viser et overskud før skat på 23,3 mio. kr. mod et plus på 1,3 mio. kr. i samme periode i 2012. Skjern Bank har præciseret forventningerne opad og ser nu et basisresultat på 95-100 mio. kr. i 2013. Aktier er endnu ikke handlet.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk