Kursfald uden for Japan mens Tokyo rykker højere

De asiatiske aktiemarkeder ligger generelt med mindre kursfald uden for Japan torsdag morgen. Til gengæld stiger Tokyo-børsen efter endnu en svækkelse af den japanske yen.

Foto: KAZUHIRO NOGI. De asiatiske aktiemarkeder ligger generelt med mindre kursfald uden for Japan torsdag morgen. Til gengæld stiger Tokyo-børsen efter endnu en svækkelse af den japanske yen.
Læs mere
Fold sammen

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks eksklusiv Japan ligger med et fald på 0,6 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

Mandagens nøgletal fra USA i form af ISM-data for industrisektoren samt anlægsinvesteringerne pegede begge i retning af en fremrykket nedtrapning fra Federal Reserves side. Nedtrapningen kan komme så tidligt som i indeværende måned, vurderes det nu.

»De økonomiske data over de sidste par uger har vist en gradvis bedring og markeder er nu i humør til at bruge såvel gode som dårlige økonomiske nyheder som katalysator for en reduktion i centralbank-supporten,« siger investeringsrådgiver Matthew Sherwood fra Perpetual i Sydney til Bloomberg News.

I Kina viste PMI-indekset for den kinesiske servicesektor et tal på 56,0 for november mod 56,3 måneden før.

Shanghai Composite falder beskedne 0,1 pct., mens CSI modsat øger med 0,1 pct. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger til gengæld med et fald på 0,6 pct.

Børsen i Tokyo er anderledes positiv. En øget renteforskel mellem de japanske og amerikanske renter har givet et skred i yen-kursen, hvilket opfattes som positivt for aktiemarkederne.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 0,8 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,6 pct.

Urolighederne i Bangkok synes at være overstået efter flere dages voldsomme gadekampe. Investorerne vender så småt tilbage til markedet, og Bangkok-børsens SET-indeks stiger 1,0 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser ligger Taiwans Taiex-indeks med et marginalt plus, mens Sydkoreas Kospi-indeks falder 1,0 pct., og Sydneys ASX 200-indeks dropper 0,5 pct.

Futures på de amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - handles med små udsving rundt om nulpunktet i Asien.