Kurserne satte sig efter amerikansk åbning

Den positive stemning tirsdag middag blev udvisket i løbet af eftermiddagen, idet den negative stemning på de amerikanske aktiemarkeder blev forstærket efter en times handel.

Det skete til trods for, at tirsdagen ellers havde budt på stærke tal for industrien i Tyskland. C20-indekset lukkede 0,1 pct. lavere i 282,47. Medicinalselskabet Lundbeck var i fokus med et par opkøb, som på overfladen virkede fornuftige, men hvor investorerne alligevel sendte aktien lavere i den sene handel.

Lundbeck lukkede 0,5 pct. lavere i kurs 100,5, efter at have ligget 2 pct. højere tidligere på dagen. Lundbeck har købt det engelske selskab Lifehealth til en pris på 147 mio. dollar, hvilket svarer til 780 mio. kr. Det fik Lundbeck til at hæve sine 2009-forventninger, hvor indtjeningsprognosen (EBITDA) nu ventes at ligger i den høje ende af selskabets tidligere interval. Salget af Xenazine (tetrabenazin) i USA vurderes af Lundbeck til at have et årligt omsætningspotentiale på 250 mio. dollar.

"Xenazine er det eneste FDA-godkendte produkt til patienter, der lider af chorea forbundet med Huntingtons sygdom, og vi er meget tilfredse med de resultater, som vores amerikanske datterselskab Lundbeck Inc. har opnået, siden de lancerede Xenazine ved udgangen af sidste år. Den nye transaktion styrker Lundbecks amerikanske platform og øger resultatforventningerne til USA markant," sagde Lundbecks administrerende direktør, Ulf Wiinberg.

Bekymringer for Vestas
Vestas lukkede uændret i kurs 362,5. Der er bekymringer om Vestas' nuværende tynde ordrebog, men udsigterne til branchevækst er fortsat intakte og de politiske meldinger understøtter udsigterne for branchen.

Mandag løftede Sydkorea sløret for en grøn plan. Sydkorea lancerede en 4-5 årsplan på hele 84 mia. dollar til vedvarende energi. Vestas har tidligere landet ordrer i Sydkorea og i april 2009 investerede Vestas 50 mio. dollar i Sydkorea, hvilket skete sammen med østrigske SSF, som investerede 150 mio. dollar. Joint venturet blev annonceret i april 2009 af den sydkoreanske regering.

Vindmølleselskabet China Windpower landede desuden en gigantordre på at udvikle vindkraft på 500 MW fra lokalstyret i byen Fuxin i Liaonin-provinsen.William Demant lukkede også uændret i kurs 274,5. William Demant fik hævet sin anbefaling til "Neutral" fra tidligere "Sælg" hos det schweiziske finanshus UBS.Danske Bank faldt 2,3 pct. til kurs 86,3, mens Nordea lukkede 1,2 pct. lavere i kurs 39,7. Kursmålet på Danske Bank-aktien blev hævet til 94 kr. fra 84 kr. hos Deutsche Bank. Anbefalingen var "hold".

SAS steg 0,4 pct. til kurs 2,30. Luftfartsselskabet fremlagde tirsdag trafiktal for juni. Passagertrafikken i SAS Gruppen faldt 14,1 pct. i juni målt på årsbasis, og dermed er faldet mindsket fra et fald på 18,1 pct. i maj. Yield'en - der er et udtryk for indtjeningen pr. passager i forhold til den fløjne strækning - faldt 5,3 procentpoint i maj, og SAS venter et fald i samme størrelse i juni.

Søndagsavisen, som lukkede 3,2 pct. lavere i kurs 24m2, indgik en aftale om køb af 43 pct. af aktierne i Helsingør Dagblad fra Dansk AvisTryk og forventede samtidig at nedlægge trykaktiviteterne tilknyttet dagbladet.

RB-Børsen