Kurserne falder over hele Europa

De europæiske aktier belastes onsdag af Verdensbankens nedjusterede forventninger for den globale vækst og udtalelser fra Luxembourgs premierminster, formanden for eurogruppen af finansministre, Jean-Claude Juncker, der er bekymret for, om den stærke euro måske kan skade euroområdets økonomi.

Læs mere
Fold sammen

Verdensbanken skønner nu væksten i 2013 til 2,4 pct. sammenlignet med et skøn på 3 pct. i juni.

De toneangivende indeks ligger med fald på 0,6 pct. for FTSE 100 i London, på 0,2 pct. for CAC 40 i Paris og på 0,3 pct. i DAX i Frankfurt. Det brede Stoxx 600 indeks falder 0,3 pct., men ligger fortsat 2 pct. højere end ved starten af året.

De franske bankaktier i Société Générale og Credit Agricole falder henholdsvis 4 pct. og 2 pct. Og i Storbritannien falder detailkæden Tescos aktier 1,1 pct., efter at kæden har trukket et parti oksekød tilbage, da det viste sig at indeholde heste-DNA.

ARM Holdings, der designer chips til Apples iPhone, faldt 1,3 pct., efter at Sanford C. Bernstein reducerede sin anbefaling af aktien til "sælg".

Største fald i Stoxx 600 præsterer mineselskabet Lonmin, der falder 6 pct. efter fem dage med kursstigninger.

Franske Peugeot falder 5,1 pct. Bilfabrikken er plaget af strejker op til torsdagens forhandlinger om frivillige fratrædelser. Strejkerne reducerer produktionen til 50 biler om dagen på anlægget i Aulnay, der skal lukke i 2014.