Kursbelønning i vente for Novo

Novo Nordisk er torsdag i fokus på det danske aktiemarked, efter at medicinalkoncernen i sit halvårsregnskab opjusterede forventningerne til hele 2013.

Læs mere
Fold sammen

Regnskabet var bedre end ventet, hvilket ventes at give et løft til den indekstunge Novo-aktie fra starten af handelssessionen. I forvejen peger futures på de store europæiske aktieindeks mod en lettere positiv åbning torsdag.

Novo Nordisk leverede bedre end ventet på de overordnede linjer i andet kvartal, da selskabet øgede omsætningen til 21.380 mio. kr. fra 19.468 mio. kr. i andet kvartal af 2012. Analytikernes forventning lød, ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans, på 21.194 mio. kr.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 8585 mio. kr. mod 7653 mio. kr. i andet kvartal sidste år og analytikerforventningen 8275 mio. kr., og bundlinjen gav et nettooverskud på 6734 mio. kr. mod 5346 mio. kr. i samme periode i fjor og analytikernes forventning på 6575 mio. kr.

Hos Alm. Brand Markets betegner aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen Novos resultat som "ultrastærkt" og han venter, at det vil blive belønnet med en kursstigning for aktien. Han tilføjer, at Novoseven er den store positive overraskelse, mens diabetesforretningen udvikler sig som ventet og understreger, at den er "uomtvisteligt i god gænge".

Også hos Sydbanks Novo-analytiker Søren Løntoft Hansen er der roser til Novo, som han mener til fulde lever op til forventningerne. Han venter derfor også en positiv kursreaktion - om end en "moderat" en af slagsen.

Novo Nordisk opjusterer i regnskabet forventningerne til 2013 både i lokal valuta og danske kroner. Målt i kroner venter Novo Nordisk en vækst i salget på 7-9 pct. samt en fremgang i resultatet af primær drift på 6-9 pct. Det skal sammenlignes med forventningerne udtrykt i årsregnskabet om en salgsfremgang på 6-8 pct. og en fremgang i driftsresultatet på omkring 5 pct. målt i kroner.

Novo-aktien faldt onsdag 0,5 pct. til 961,5 kr. - og bidrog dermed til et fald i C20 Cap-indekset på 0,7 pct. til niveau 599,3. Futures for det britiske marked indikerer en stigning i det underliggende indeks fra åbningen på 0,2 pct., og de amerikanske futures peger ligeledes lidt opad. Det er blandt andet opløftende handelstal fra Kina, der bidrager til at understøtte markedet.

A.P. Møller - Mærsk kan få lidt medvind fra lovende tal fra Kina, der viste overraskende høj eksport og import i juli. Mærsks containerrederi, Maersk Line, er afhængig af høj efterspørgsel på fragt til og fra Asien. Udviklingen blandt de asiatiske rederier har torsdag dog været blandet. Mærsk B faldt onsdag 0,1 pct. til 44.080 kr.

D/S Norden har fået løftet sit kursmål af finanshuset ABG Sundal Collier. Kursmålet hedder nu 214,5 kr. mod tidligere 189,7 kr. ifølge data fra Bloomberg. Aktien faldt 0,6 pct. til 210 kr.

Danske Andelskasser Bank afslørede sent onsdag, at den er blevet sigtet for kursmanipulation. Sigtelsen handler om perioden efter bankens børsnotering, hvor den selv stille kurser for sin egen aktie. DAB afviser sigtelsen men lover at samarbejde fuldt ud med myndighederne i sagen. Aktien faldt onsdag 0,6 pct. til 7,9 kr.

Danske Bank havde ikke tilstrækkeligt gode kriseplaner liggende, da finanskrisen ramte i 2007 og 2008. Det er en af konklusionerne i det såkaldte Rangvid-udvalg, der kigger på finanskrisen årsager, skriver Berlingske torsdag. Aktien steg 0,6 pct. til 112.

Novozymes følger efter storesøsteren Novo Nordisk og kommer med sit regnskab fredag morgen. Derfor er torsdag sidste dag for investorer at positionere sig i aktien, der efter seks gode uger på børsen ligger tæt på sin rekordkurs. Onsdag faldt aktien dog 1,5 kr. til 201,5.

/ritzau/FINANS