Kunøe er klar til at købe op efter vildt 2013

Efter et 2013 med gevaldige rutscheture i form af kursændringer, svingninger i den norske krone og et udeblivende overskud i hans værft til luksussejlbåde, er rigmanden og investoren Ib Kunøe klar til opkøb med sit selskab Consolidated Holdings i 2014 og frem.

IT-milliardæren Ib Kunøe Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ib Kunøes selskab, Consolidated Holdings, ejer it-selskaberne Atea og Columbus, der har været guldæg for investorerne. Dog var deres aktiekurser ude i et gevaldigt uvejr i 2013, der siden aflæggelsen af årsregnskabet har stabiliseret sig og blevet til blå himmel og kraftige aktiestigninger.

Dermed kan Kunøe, trods fortsat manglende overskud i værftet X-yachts, erklære sig tilfreds og klar til opkøb. Tidligere har Kunøe specialiseret sig i køb af små virksomheder i krise, for derefter at vende skuden. Men den strategi bliver der nu lavet om på.

- De investeringer, vi går ind i, er nu typisk lidt større virksomheder, som ikke nødvendigvis er nødlidende. Det er en lidt anden strategi, vi har på programmer, udtaler Ib Kunøe til dagbladet Børsen.

- Det behøver ikke at være it. Det kan være alt muligt. Men der er tre ting, det ikke skal være, og det er hoteller, restauranter og detail. Det er ikke vores business, uddyber han.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk