Kun sygdom kan stoppe Karsten Ree

Han har tabt millioner, vundet millioner og kan kalde sig milliardær. Og Karsten Ree fortsætter ufortrødent sin jagt på den gode investering. Senest har han købt hele aktiekapitalen i Østergaard Biler.

Den tidligere storaktionær Karsten Ree sætter trods tabte millioner stadig sine penge på aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han solgte Den Blå Avis til Ebay for 2,1 milliarder kroner i 2008, tabte 750 millioner kroner - eller '800 Ferrarier uden afgift' - da han ville redde en nødlidende bank på Amager og ejer en underskudsgivende dyrepark i Jylland.

Karsten Ree har med en egenkapital på 1,1 milliarder i sit holdningselskab titlen som milliardær, men der har været både op- og nedture på vejen mod milliarden. Det får dog ikke den tidligere storinvestor i Amagerbanken til at stoppe sin jagt på den gode investering. Det fortæller han i et interview i Børsen.

I november overtog Karsten Ree hele aktiekapitalen i Østergaard Biler, der driver den danske del af den franske udlejningsgigant Europcar, og det nye selskab leverede rekordoverskud med 46 millioner kroner efter skat for 2013.

»Jeg tror først, jeg mister modet, når jeg bliver for fattig eller for syg,« siger 68-årige Karsten Ree til Børsen.

Men Karsten Ree er, trods alt, ikke gået upåvirket hen over de uheldige investeringer, og investoren er blevet mindre risikovillig med alderen.

»Jeg vil gerne slippe for at løbe hovedet ind i en bisværm - eller en parasitsværm vil jeg nærmest kalde det,« siger Karsten Ree og erkender, at man »ikke kan forvente at vinde alle slagene.«

Ifølge Børsen kommer Karsten Ree Holding ud med et bedre resultat for 2013 end 2012, hvor det lød på et overskud på 130 millioner kroner. I 2010 og 2011 tabte Karsten Ree 931 millioner kroner i selskabet, og i 2012 lød egenkapitalen på 1,1 milliarder kroner.