Kun få aktier holder humøret oppe

Den sure stemning fra de amerikanske kanter ramte onsdag morgen de europæiske fondsbørser, også den danske. Carlsberg er blandt de få aktier, der går mod strømmen.

Det teknologitunge tyske indeks var blandt taberne onsdag formiddag og smed knap 1,5 pct. i den indledende handel. Et skuffende regnskab fra Intel fik natten til onsdag bekymringerne til at blomstre. Det danske aktiemarked oplevede mere moderate tab, og C20-indekset faldt 0,6 pct. pct. til kurs 506,60.

Carlsberg svømmede endda mod strømmen, efter at konkurrenten Heineken har oplevet et godt salg i første halvår.

Carlsberg-konkurrenten Heineken hævede onsdag morgen sine forventninger til den organiske indtjeningsvækst grundet godt salg i blandt andet Europa. Heineken venter nu en organisk indtjeningsvækst på 20-25 pct. i 2007, hvor den tidligere prognose lød på 10-13 pct. Carlsberg åbnede 1,5 pct. højere i kurs 702.

Børsen skriver onsdag morgen, at Carlsberg kan foretage opkøb i omegnen af 70 mia. kr., hvilket fortsætter spekulationerne om opkøb.

Containerrederiet A.P. Møller - Mærsk, som tirsdag lukkede i rekordkurs 74.100, tabte 0,4 pct. til kurs 73.800.

Novozymes køber enzym-aktiviteterne i indiske Biocon for 551 mio. kr. på gældfri basis. Det meddeler Novozymes, som fastholder forventningerne til 2007. Købet får en "lille negativ effekt" på Novozymes resultat i 2007, mens det ventes at øge omsætningen med 20-25 mio. kr.

- Det ser fornuftigt ud. Det giver Novozymes en stærk position i Indien, så det får mulighed for at ekspandere sin forretning på et potentielt stort marked. Det indiske marked for enzymer er ikke stort i dag, men det kan det blive, udtaler analytiker hos Jyske Bank, Jens Thomsen.

Novozymes åbnede 0,6 pct. lavere i kurs 694 efter tirsdagens rekordkurs 698. Nordea-aktien, som lå uændret i krus 90,5, blev også bragt ind i rampelyset. Det skete, efter at finske Sampo har købt yderligere op i Nordea og nu ejer 3,9 pct. af den nordiske finanskoncern. Sampo er dermed tredjestørste aktionær i Nordea efter den svenske stat og Nordea Danmark Fonden. Den svenske stat har sat et salgsskilt på sin Nordea-aktiepost på 19,9 pct., hvilket har gødet jorden for opkøbsspekulationer om Nordea.

RB-Børsen