Kryptovalutaer dræner Island for energi

Bitcoin-»miners« valfarter til Island for at få del i landets billige termiske energi. På det seneste er antallet af datacentre, som betjener kryptovalutaer, steget dramatisk.

Bitcoin-»miners« valfarter til Island for at få del i landets billige termiske energi. På det seneste er antallet af datacentre, som betjener kryptovalutaer, steget dramatisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACK GUEZ

»Hvis alle projekterne bliver til virkelighed, så har vi ikke tilstrækkeligt med strøm,« siger Johann Snorri Sigurgbergsson, ansvarlig for forretningsudvikling i det islandske energiselskab HS Orka, til BBC.

Det skriver Dagens Industri.

Ifølge HS Orkas beregninger bruger datacentrene omkring 840 GW. Til sammenligning ligger alle Islands husstandes årlige energiforbrug på omkring 700 GW.

»Vi ser nu en eksponentiel vækst i datacentrenes energiforbrug,« lyder vurderingen fra Johann Snorri Sigurgbergsson til den britiske nyhedsstation.

Bitcoin-»minedrift« er en proces, hvor transaktioner bliver optegnet i en hovedbog, der også kaldes en blockchain, som tjener til at bekræfte en given transaktion til et helt neværk af blokke. Dermed kan teknologien skelne mellem gyldige og ugyldige transaktioner.