Kritisk aktionær: Nordic Tankers-bestyrelse forsvarer sig selv

Storaktionæren Steen Bryde mener, at bestyrelsen i Nordic Tankers omgår sandheden og skaber unødig splid om virksomheden for at forsvare egne poster.

Steen Bryde, direktør i Capinordic, fører som privat investor en kamp for en bedre værdiskabelse i Nordic Tankers, hvor han sidder på godt 5 pct. af aktierne – og repræsenterer godt 10 pct. af stemmerne.

Han afviser, at han er med til at skabe splid om virksomheden, men skyder i stedet på bestyrelsen, som han mener i to konkrete tilfælde har talt usandt.

Tidligere på ugen meddelte bestyrelsen i Nordic Tankers, det gamle Difko-selskab, at den aflyste en ekstraordinær generalforsamling i januar, fordi den mente, at Steen Bryde var løbet fra sit ord og pludselig forlangte hele bestyrelsen på valg – frem for kun at foreslå, som først meldt ud, at han selv skulle vælges ind i bestyrelsen.

De anklager afviste Steen Bryde i en kortfattet meddelelse.

Til Business.dk forklarer han nu, hvorfor han ønsker hele bestyrelsen på valg.

”Jeg vil ikke vælges som et appendix til bestyrelse og jeg ønsker, at når jeg har bedt om, at der bliver indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, så skal alle aktionærer have mulighed for kunne give deres mening til kende og stemme,” siger Steen Bryde.

Men det kan de jo også – de kan stemme på dig?

”Jo, men det er kun et begrænset mandat, man giver generalforsamlingen. Generalforsamlingen kan ikke udskifte de andre kandidater i bestyrelsen. De kunne kun vælge mig og ikke gøre andet, det syntes jeg ikke er fair. Bestyrelsen skriver jo direkte, at den ikke vil acceptere, at hele bestyrelsen kommer på valg. Det mener den, at den kan bestemme, men det kan den ikke,” siger Steen Bryde.

Men hvorfor skal hele bestyrelsen på valg nu og her – hvorfor ikke vente til den ordinære generalforsamling til foråret?

”Humlen i det her er, at bestyrelsen bestemmer ingenting. Den bestemmer ikke over generalforsamlingen. Men det er det, den gerne vil. Og når den så udsender en dagsorden, at man kan stemme på mig, så reagerer jeg. For det er ikke det, jeg har bedt om”.

Hvorfor tror du, at bestyrelsen godt vil bestemme de her ting?>/i>

”Den vil jo ikke væltes. Den mener jo, at de, har gjort et fantastisk stykke arbejde. De vil slet ikke købe den risiko at blive stemt ud. Men hvis den havde gjort det fantastisk, så ville den jo ikke blive stemt ud,” siger Bryde og understreger, at der ikke er lagt noget skriftligt materiale frem, der viser, at han pludselig har ændret holdning – som bestyrelsen mener.

”Og bestyrelsen kunne sagtens have nået at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, selvom den bruger manglende tid som undskyldning for at aflyse den oprindelig planlagte ekstraordinære generalforsamling. Der taler bestyrelsen heller ikke sandt. Så det eneste bestyrelsen gør, det er at påføre virksomheden, pressen og aktionærerne en masse bøvl og ballade med henblik på at forsvare sig selv,” siger Steen Bryde til Business.dk.