Kritik af gyldent håndtryk fra Keops

Ekspert mener, at Keops har et forklaringsproblem, efter tidligere direktør overtog andel i spansk projekt til favørpris.

Flere eksperter peger på, at ejendomsudviklingsselskabet Keops muligvis har foretaget en kritisabel manøvre, da man lod den mangeårige direktør Niels K. Thygesen forlade selskabet med det fulde ejerskab af et spansk feriebolig-projekt. Det skriver Børsen.

Niels K. Thygesen havde i forvejen ejerskabet over en tredjedel af projektet, men købte i forbindelse med sin afgang fra Keops de resterende ejerandele i byggeprojektet. Til Jyllands-Posten sagde Niels K. Thygesen i sidste uge, at han regnede med at tjene 170 mio. kr. på projektet.

En så stor fortjeneste kan tyde på, at Niels K. Thygesen har fået lov til at overtage ejerandelene i byggeprojektet til en særdeles fordelagtig pris. Og da sælger er Keops, kan det se ud som om, at handlen i realiteten er et gyldent håndtryk som tak for mange års tro tjeneste.

Professor Erik Werlauff siger til Børsen, at "Keopsledelsen har et forklaringsproblem".

Det kan ende med, at der kommer erstatningssager mod Keops og stifter Ole Vagner, da man muligvis har foræret aktiver væk til under markedsprisen uden at få de nødvendige tilladelser fra aktionærerne på en generalforsamling.