Kriseramt H+H venter ny kontrollerende aktionær

Det voldsomme magtopgør i kulissen af H+H International kan snart være fortid. Virksomheden venter selv, at den kommende kapitaludvidelse vil give en ny kontrollerende storaktionær. (Opdateret)

Foto: H+H.
Læs mere
Fold sammen
Helt som ventet var halvårsregnskabet fra H+H International, der har en central rolle i sagen om den skandaleramte Plum-fond, grum læsning. Aktionærerne i den børsnoterede gasbetonproducent bliver budt på endnu en nedjustering af forventningerne og et millionunderskud i årets første seks måneder.

Samtidig gør ledelsen det klart, at den kommende kapitaludvidelse i virksomheden kommer til at betyde et stort farvel til indflydelsen hos de nuværende storaktionærer Enkefru Plums Støttefond og Kresten Andersen Bergsøe.

”Arbejdet med styrkelse af kapitalgrundlaget kan føre til, at koncernen får en ny kontrollerende aktionær. I overvejelserne indgår også muligheden for ophævelse af A/B-aktiestrukturen," skriver ledelsen direkte i halvårsrapporten.

De to nuværende storaktionærer Plum-fonden og Bergsøe kontrollerer til sammen 75 pct. af stemmerne og 22 pct. af kapitalen i H+H, og de årelange magtkampe og stridigheder blandt de to storaktionærer har hæmmet H+H midt i den nuværende økonomiske krise. Bestyrelsen venter inden udgangen af september at komme med en nærmere plan for den tiltrængte pengetilførsel til virksomheden.

H+H fik i første halvdel af 2009 et underskud før skat på 125 mio. kr. mod et overskud på 52,6 mio. kr. sidste år.

Det sker efter næsten en halvering af omsætningen til 496 mio. kr. i de første 6 måneder af 2009 fra 821 mio. kr. i første halvdel af 2008.

Forventningerne til hele året barberes ned til et underskud på 160-190 millioner kroner mod den tidligere forventning om et underskud på ”mere end 100 mio. kr.”