Kriseramt B&O henter 400 millioner i ny kapital

Den kriseramte audio- og visuelkoncern ligger underdrejet og må derfor hente 400 millioner kroner i ny kapital ved en aktieemission. Det meddeler selskabet i sit halvårsregnskab. (Opdateret 15:45)

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Ledelsen i Bang & Olufsen er på banen med en redningsplan for den kriseramte koncern. I halvårsregnskabet skriver ledelsen, at man på grund af den finansielle krise vil hente 400 millioner i ny kapital.

Kapitaltilførslen sker ved en aktieemission, hvor de nuværende aktionærer får fortegningsret til "faværkurs", hedder det i regnskabet, hvor bestyrelsen også foreslår, at man slår A- og B-aktierne sammen til én klasse.

Emissionen vil "give selskabet en økonomisk rygstøtte til at gennemføre de vedtagne planer om at omstrukturere og forstærke salgsorganisationen samt at fokusere produktudviklingen," hedder det i regnskabet.

Topchef: Vores indsats vil snart vise sig
Regnskabet understreger som ventet, at B&O ligger underdrejet. Koncernens samlede omsætning blev i første halvdel af regnskabsåret 2008/09 på 1,5 milliarder kroner mod 2,6 milliarder kroner i samme periode sidste år og på de tre største markeder, Tyskland, Storbritannien og Danmark er omsætningen faldet med 296 millioner kroner.

"Vi må erkende, at det har været et svagt halvår, men det hører dog med til det samlede billede, at første halvår sidste år var historisk stærkt – blandt andet med den omsætningsmæssigt bedste november måned nogensinde," siger koncernchef Kalle Hvidt Nielsen i en pressemeddelelse.

Han angiver den globale finanskrise og manglende produktlanceringer som de væsentligste forklaringer på omsætningen de seneste måneder.

"Det første kan vi ikke gøre så meget ved, men det kan vi med det sidste, og det gør vi. Som led i vores strategiplan, Pole Position, som vi fremlagde i oktober, har vi fokuseret produktudviklingen med det formål at få lavet markant flere nye produkter. Resultatet af den indsats vil meget snart vise sig," siger Kalle Hvidt Nielsen.

Resultat af primær drift i første halvår landede på minus 205 millioner kroner mod et overskud på 166 millioner kroner sidste år, og resultatet før skat falder 357 millioner kroner til minus 207 millioner kroner.

Audio- og visuelkoncernen, der havde et sandt rædselsår i 2008 med en stribe af nedjusteringer og slemme kurstæsk, fastholder de samlede forventninger til hele året. De lyder fortsat på et resultat før skat i intervallet minus 260 til minus 380 millioner kroner.