Krisen øger lysten til opsparing

Flere kroner på lønsedlen får tilsynelande ikke danskerne til at øge deres forbrug. Den økonomiske krise øger i stedet lysten til opsparing, viser undersøgelse.

Flere penge mellem hænderne fører ikke nødvendigvis til mere forbrug på grund af finanskrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Flere kroner på lønsedlen til ansatte i social- og sundhedssektoren vil ikke få sygeplejersker og socialrådgivere til at fare ud og bruge pengene i nærmeste indkøbscenter. De vil hellere spare mere op til pension. Det viser en undersøgelse blandt medlemmer af Pensionskassernes Administration, PKA.

Næsten syv ud af 10 mellem 25 og 40 år er opsatte på at sætte flere penge til side til den tredje alder. Ifølge undersøgelsen er det den omsiggribende globale økonomiske krise, der får medlemmerne til at bekymre sig om deres økonomi i pensionsalderen. Derfor vil de gerne spare mere op ud over det, de allerede lægger til side i deres arbejdsmarkedspension.

Selv om politikere og økonomer igen og igen pointerer vigtigheden af, at danskerne holder en skrantende dansk økonomi i gang ved at ikke at slække på forbruget, mener Vibeke Thinggaard, direktør i PKA, at det er positivt, at så mange vil spare mere op.

- I dag arbejder mange af vores medlemmer på deltid eller begynder deres opsparing sent. Vi kan derfor kun håbe, at de lægger de ekstra penge, der kunne komme i form af skattelettelser til side til pensionen, siger hun til Ritzau.

Læs også: Krise? Her er 25 spareråd