Krisen har kostet samfundet ufattelige summer

Den foreløbige regning lyder på mindst 200 milliarder kroner. Men beløbet kan blive mangedoblet.

Foto: Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stigende arbejdsløshed, hul på boligboblen og et stort underskud på de statslige budgetter. Det er, hvad finanskrisen har ført med sig, siden den ramte tilbage i efteråret 2008.

Jesper Rangvid, der er professor på Handelshøjskolen CBS i København, vurderer over for DR Penge, at omkostningerne indtil nu ligger på 200 milliarder kroner. For de 200 milliarder kroner kan man bygge otte Storebæltsbroer. Men krisen kan gå hen og blive meget dyrere for danskerne:

- Vi er jo ikke oppe på det niveau, som økonomien havde, inden den faldt. Hvis man regner på det, så bliver omkostningerne væsentligt større, siger Jesper Rangvid.

Han har regnet på tallene. Han understreger, at resultatet er usikkert - men den samlede regning kan blive på 1.600 milliarder kroner, lyder Rangvids vurdering. Det svarer til et helt års produktion i Danmark.

- Vi har set, at finanskrisen har ført en hel masse dårlige ting med sig. Arbejdsløsheden er steget, statsunderskuddet er vokset katastrofalt, og boligpriserne er faldet voldsomt, siger professoren til DR Penge. /ritzau/