Krise sender os på loppemarked

De fleste har flere penge end nogensinde før, men danskerne er under en økonomisk krise vilde med at prutte om prisen.

Loppemarkederne har gyldne tider: Når vi taler om krise, bliver det en sport at prutte om brugte ting og sager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Interessen for at købe og sælge brugte ting og sager vokser, altimens nyhederne er fulde af triste historier om faldende boligpriser og flere arbejdsløse. For eksempel har markedskalenderen.dk registeret dobbelt så mange loppemarkeder i den forgangne pinseweekend sammenlignet med sidste år, skriver 24timer.

I år var der her oplistet 60 loppemarkeder i pinsen mod 30 sidste år, og også i de kommende weekender frem til sommerferien er der fyldt med loppemarkeder landet over, siger redaktør Torben Kahr til avisen.

»Naturligvis er der flere, som køber brugte ting i denne tid, hvor folk oplever at have færre penge mellem hænderne. Men jeg tror også, at rigtigt mange mennesker ser det som en oplevelse at gå på loppemarked for at se, om man kan opsnuse et godt tilbud. Alle drømmer vel om at købe en gammel krukke til en halvtredser og sælge den videre for 5.000 kroner,« siger Torben Kahr.

Selv om der formentlig er tale om den største økonomisk krise i omtrent 100 år, så vil de fleste danske opleve at få flere penge mellem hænderne end nogensinde før:

Bliver man ikke ramt af ledighed, vil en gennemsnitlig familie få 2.000 kroner mere om måneden til forbrug i år - og yderligere 2.000 kroner om måneden næste år, viser beregninger fra Danske Bank. Det er skattelettelserne og de lave renter, der giver den disponible indkomst et stort løft.