Krigsrummel omkring Syrien vil dæmpe aktieiveren

Der er ikke meget, der tyder på, at det amerikanske aktiemarked tirsdag vil løfte sig op fra mandagens suppedas, når markedet åbner på Wall Street klokken 15.30.

Futures, der lader folk spekulere i fremtidige indeksniveauer, indikerer halvanden time før åbning fald i størrelsesordenen 0,5-0,7 pct. i Dow Jones-, Nasdaq- og S&P 500-indekset, efter at de tre eliteindeks alle sluttede mandagens handel med fald.

Markedet er i høj grad præget af, at udenrigsminister John Kerry mandag aften slog fast, at USA vil holde den syriske regering ansvarlig for anvendelse af kemiske våben under borgerkrigen.

På den positive side kan Tiffany & Co. dog smykke sig med et flot regnskab inden børsåbning. Smykkevirksomheden opjusterede i halvårsregnskabet sine forventninger til resten af 2013, så man nu regner med et justeret overskud på 3,50-3,60 dollar pr. aktie, hvor Tiffany & Co. tidligere så et overskud på 3,43-3,53 dollar pr. aktie. Tallene for andet kvartal skuffede på toplinjen, men overskuddet på 0,83 dollar pr. aktie var bedre end ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News. Selskabet nyder godt af stigende aktiepriser, som får dets velhavende kunder til at shoppe dyre smykker.

Aktien i Tiffany & Co. indikeres til at stige 2,6 pct. ved åbningen.

Detailhandelskæden JC Penney ser ud til at begynde med et fald på 2,4 pct. Hedgefond-manageren Bill Ackman er ved at trække sig ud af selskabet, hvor han de seneste tre år har været den største aktionær. For få uger siden trak han sig fra bestyrelsen, efter at han havde skændtes offentligt med JC Penneys topchefer. Ackman sidder på knap 18 pct. af selskabets aktier, som han angiveligt vil få 504 mio. dollar for.

På nøgletalsfronten kommer der klokken 16.00 tal for den amerikanske forbrugertillid, der ventes at falde til 79,0 i august fra 80,3 måneden før ifølge Bloomberg News.