Kraftigt kursfald i Danionics

Samtlige aktier i KFX-indekset holdt sig i ro, mens der var lidt mere gang i den blandt sidepapirerne, herunder i Danionics, der kom under pres, fordi et datterselskab til joint venturet Danionics Asia er gået i betalingsstandsning.

Det blev til en marginal fremgang i KFX-indekset, der lukkede 0,54 point (0,19 pct.) højere i 285,88 - trukket op af specielt A.P. Møller - Mærsks A- og B-aktie, der steg henholdsvis 400 og 300 kr. til kurserne 44.900 og 45.300.

A.P. Møller koncernens største forretningsområde, containertrafikken, skal være endnu større, og væksten skal ikke alene sikres ved køb af nye, større skibe fra Lindø, men kan også foregå via opkøb. Det fremgik af en artikel i Børsen, der også kunne fortælle, at der til næste år ventes tocifrede vækstrater inden for containertransport. A.P Møller kunne desuden glæde sig over en stigning i prisen på WTI-råolien på 0,78 dollar per tønde til 42,55 dollar.

Danionics lukkede 0,8 kr. (14 pct.) lavere i kurs 4,90 efter meddelelsen om, at Danionics International er trådt i betalingsstandsning. Forsinkelser og udeblevet salg har medført, at likviditeten i datterselskabet er brugt op, og holdingselskabet Danionics Asia, som Danionics ejer 50 pct. af, har ikke kunnet skaffe yderligere finansiering. Lykkes det ikke at skaffe yderligere likviditet, vil kapitalandelen i joint venturet formentlig gå tabt, var meldingen.

Softwareselskabet SimCorp kunne derimod glæde sine investorer med en ordre på levering og implementering af systemplatformen Dimension fra Abu Dhabi Investment Authority. Ordren er SimCorps første fra Mellemøsten, men den ændrer ikke ved koncernens resultatforventninger til 2004. SimCorp steg beskedne 1 kr. til kurs 407.

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag lidt lavere, påvirket af kursfald på det tyske marked sent tirsdag. Nedturen tog sit udgangspunkt tirsdag eftermiddag, da investorerne reagerede på offentliggørelsen af en uventet stor stigning i den amerikanske forbrugertillid, der indikerede, at privatforbruget vil holde væksten oppe i USA.

Den toneangivende, tiårige statsobligation, 4-15''eren, endte 0,30 point lavere i 101,20 med en rente på 3,86 pct. RB-Børsen