Kraftigt aktiedyk efter Trump-trusler om torden og lynild

De amerikanske aktier startede tirsdagens sommerferieprægede handel i rekord-territorium, men den høje værdisætning blev væltet ud af hængekøjen ud på eftermiddagen, efter at USA's præsident Trump tordnede aggressivt mod eventuelle trusler fra Nordkorea.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske aktier startede tirsdagens sommerferieprægede handel i rekord-territorium, men den høje værdisætning blev væltet ud af hængekøjen ud på eftermiddagen, efter at USA's præsident Trump tordnede aggressivt mod eventuelle trusler fra Nordkorea.

S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et minus på godt 0,2 pct. til 2474,92. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med et tab på knap 0,2 pct. i 22.085,34, mens Nasdaq-indekset endte dagen med et drop på 0,2 pct. i 6370,46.

Fra Japan vurderedes det tirsdag, at det er muligt, at Nordkorea allerede har udviklet nukleare sprænghoveder, og landet advarede om en akut trussel fra Pyongyangs fortsatte missil- og atomvåbenprogram, der er i strid med FN-sanktioner.

Den ferierende præsident Trump sagde til journalister i hans golfklub i New Jersey, at trusler mod USA fra Nordkorea "vil blive mødt med ild og vrede" som verden aldrig før har set, hvilket fik investorerne til at krybe i skjul.

»Trumps svar var aggressivt, og derfor blev markedet trukket ned,« siger handelschef Ken Polcari fra O'Neil Securities i New York til Reuters.

Handelsvolumen steg kraftigt sidst på eftermiddagen i takt med, at investorerne flygtede mod sikkerhed oven på en ellers søvnig sommerferie-session, der i almindelighed præger markedet i august, frem til den amerikanske kongres er tilbage i starten af september.

Onsdag morgen accelererer de negative takter. De amerikanske aktiefutures ligger med fald på omkring 0,4 pct.

NÆSTEN ALLE SEKTORER BLEV RAMT

10 ud af de 11 store S&P 500-sektorer endte lavere efter Donald Trumps kommentarer. Kun forsyningssektoren klarede frisag med et plus på 0,3 pct., hvilket er en obligatorisk udvikling, når der er uro under opsejling, på grund af sektorens defensive karakter.

Råvaresektoren var dagens største taber med et fald på 0,9 pct. efterfulgt af telesektoren, ejendomsselskaberne og sundhedssegmentet, der alle droppede tæt på 0,5 pct.

CVS Health, der ejer apoteker og rådgiver amerikanske sygekasser, opjusterede forventningerne i regnskabet for andet kvartal, der resultatmæssigt generelt oversteg analytikerestimaterne.

Men trods det gode regnskab faldt aktien 0,7 pct.

Endnu værre gik det for aktien i Dean Foods, der faldt over 20 pct., efter at fødevareselskabet nedjusterede forventningerne markant.

Biludlejningskoncernen Avis Budget Group fremlagde sent mandag et sæt skuffende kvartalsresultater, og der blev kvitteret med et kursfald på lige knap 10 pct.

Modevirksomheden Michael Kors Holdings ramte til gengæld over markedets forventningerne. Det gav genlyd blandt investorerne i den ellers noget problemramte modekoncern. En øget omsætningsprognose for helåret slog sømmet i bund, og aktierne i Michael Kors sluttede 21,5 pct. højere.

Efter børstid lod medieselskabet Walt Disney en bombe springe i koncernregnskabet for andet kvartal. Selskabet vil starte egen streaming-tjeneste i 2019, og samtidig trækkes stikket for Disney-film hos den populære streaming-tjeneste Netflix.

Disney faldt 3,8 pct. i eftermarkedet, mens Netflix samtidig droppede 3,0 pct.