Kolbøttetur rammer danske aktier efter bølge af regnskaber

Der er onsdag gode som dårlige nyheder på det danske aktiemarked efter regnskaber fra Novo Nordisk, Mærsk, Vestas og Demant.

Novo Nordisk stiger på den danske børs efter endnu en opjustering.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Guillaume Souvant/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal vi op, skal vi ned?

Det danske aktiemarked svarer onsdag morgen næsten til at følge DR og TV2s valgprognoser i aftes. I hvert fald i forhold at det svinger frem og tilbage uden at give et klart svar.

Eliteindekset, C25, åbnede med et lille plus, men har hen ad formiddagen tabt pusten og er røget i negativ. Lidt ligesom blå blok i de sene timer natten til onsdag. Indekset falder 0,3 procent med størstedelen af aktierne i minus.

Det er især to virksomheder, der har trukket det danske aktieindeks i rødt. Demant fører an blandt de faldende aktier, efter at høreapparetvirksomheden tirsdag aften kom med en nedjustering, der onsdag har sendt aktien ned med 14 procent.

Og så er der Mærsk. Shippinggiganten kom med et stærkt regnskab, men advarede samtidig om, at de gode tider snart er slut, og »at der er masser af mørke skyer i horisonten«. Den meddelelse har sendt aktien ned med op mod seks procent til en kurs lige over 15.000 kroner. I begyndelsen af året kostede en Mærsk-aktie næsten 25.000 kroner.

Også et par gode nyheder

Det er dog ikke kun jammer på det danske aktiemarked onsdag morgen. Novo Nordisk stiger næsten fem procent efter endnu en opjustering. Det er den tredje opjustering i træk, hvilket betyder, at virksomheden har opjusteret ved samtlige kvartalsregnskaber i år.

Også Vestas formår at trække i plus med en kursstigning på 1,2 procent. Aktien dykkede kraftigt til at begynde med efter en nedjustering, men har siden rystet den dårlige nyhed af sig og er altså hoppet i plus. Investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen hæfter sig ved, at nedjusteringen ikke var katastrofal stor, og at der begynder at være lys for enden af tunnelen.