Køb Novo-aktien op til regnskab

Novo Nordisk giver altid et godt afkast efter årsregnskabet, og derfor anbefaler Jyske Bank analytiker Peter Bertram Andersen, at købe aktien op til regnskabet på næste onsdag.

- Efter at have dækket Novo Nordisk i gennem en del år, havde jeg fået den fornemmelse, at Novo Nordisk aktien altid steg oven på aflæggelsen af årsregnskabet. Derfor satte jeg vores analytikerassistent til at undersøge, om dette var tilfældet, skriver han.

- Resultatet af undersøgelsen bekræftede min formodning. Det viser sig nemlig, at Novo Nordisk aktien i samtlige af de seneste fem år har giver et positivt afkast to uger efter offentliggørelsen af årsregnskabet. I gennemsnittet hele 8,4 pct.

- Derfor anbefaler vi, at man køber Novo Nordisk aktien op til aflæggelsen af selskabets årsregnskab onsdag 31. januar. Baseret på vores undersøgelse lader det til, at det vil være optimalt at købe aktien en uge før regnskabet. Hvis man køber en uge før og sælger to uger efter regnskabet, har man således i gennemsnit fået er afkast på næsten 10 pct, skriver han.

RB-Børsen