Køb aktier som topchefen

Følg chefens handelsmønstre på aktiemarkederne. Din direktør vil nemlig med stor sandsynlighed klare sig bedre end markedet, viser undersøgelse.

Foto: peter helles eriksen
Hvis du ikke er specielt klog på aktier, og ikke har specielt meget lyst til at betale dig fra det nede i banken, kan du nøjes med at udfritte direktøren for din virksomhed for, hvad han har købt og solgt af aktier i sin egen virksomhed på det seneste.

Med stor sandsynlighed klarer han sig nemlig langt bedre end markedet. Det skriver Børsen.

Læs også: Frygten for ny nedtur øges

Det er en undersøgelse af danske topchefers handelsmønstre, foretaget på London School of Economics, der viser det overraskende resultat. Undersøgelsen omfatter 601 handler, hvoraf 290 køb og 141 salg var rene køb og salg - det hvilket vil sige, at der ikke var tale om optioner, der blev udnyttet, men derimod handler i det frie marked.

"Resultaterne viser klart, der er en mergevinst at hente, hvis man følger topchefernes egne handelsmønstre. Når de køber, stiger aktierne mere end markedet tilsiger, og når de sælger, falder aktierne tilsvarende mere," siger undersøgelsens forfatter, Christian Arnstedt til Børsen.

Læs også: Aktiehandel minder om 1987-krakket

Undersøgelsen omhandler ikke insiderhandler, men alene handler foretaget på helt reelle vilkår. Derfor undrer det ikke Christian Arnstedt, at det går direktørerne så godt - for når de er villige til at handle på markedsvilkår, som altså er dårligere end de vilkår, de får i deres optionsordninger, må det jo være fordi de tror så meget på virksomheden, at de er villige til at satse på den på længere sigt.