Kinesiske myndigheder godkender rederifusion

Foto: DANIEL BOCKWOLDT. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

De kinesiske myndigheder har godkendt fusionen mellem Kinas to største rederier, China Ocean Shipping (COSCO) og China Shipping Group.

Det rapporterer Bloomberg News fredag formiddag med henvisning til en meddelelse fra de relevante myndigheder i Kina.

Ifølge Bloomberg News har nyhedsmediet Caixin forinden med baggrund i anonyme kilder skrevet, at det nye navn bliver China Cosco Shipping Group (CCSG).

Ifølge The Wall Street Journal planlægger de to rederier at kombinere deres containerfragt-forretninger og dermed skabe verdens fjerdestørste containerrederi med en markedsandel på 7,8 pct.

Ifølge shippingavisen Llyod's List vil de to rederier tilsammen blive verdenens største inden for bulk med 319 skibe og en kapacitet på 30,8 mio. ton dødvægt foran rederierne NYK, K-Line og MOL.

CCSG ventes også ifølge Llyods List at blive verdenens største tankskibsrederi og overgå TeeKay. Rederiet vil have 108 tankskibe med en kapacitet på 14,6 ton dødvægt.

CCSG vil tilsammen have samlede aktiver for 542 mia. yuan (574 mia. kr.) og en omsætning på 245 mia. yuan.

De to rederier har været suspenderet for børshandel i mere end fire måneder. De blev suspenderet, da de to rederier oplyste at de nedsatte en arbejdsgruppe for at lave en fusionsplan.