Kinesiske børsmyndigheder lægger restriktioner på short-selling

De kinesiske børsmyndigheder har lagt endnu et sæt snærende bånd på spekulanterne for at lægge en dæmper på de urolige aktiemarkeder. Det betyder begrænsninger i short selling, som vil fryse day-tradere ud af markedet.

Investorer, der låner aktier for at spekulere i kursfald, er nu tvunget til at vente en dag med at levere de lånte aktier tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA DAILY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det seneste tiltag går ud på at investorer, der låner aktier for at spekulere i kursfald, nu er tvunget til at vente en dag med at levere de lånte aktier tilbage. Det oplyser børserne i Shanghai og Shenzhen i en meddelelse.

Med tiltaget forhindres investorer i at sælge og tilbagekøbe aktier samme dag, en praksis, der kan "øge unormale udsving i aktiekurser og påvirker stabiliteten på markedet", ifølge Shenzhen-børsen.

Den nye regel vurderes at afskrække spekulativ short-selling fra daytradere og derved bidrage til at reducere volatiliteten inden for dagen.

De kinesiske myndigheder har taget helt uhørte foranstaltninger i brug for at dæmme aktieuroen. Forbud for storaktionærer for at sælge ud af deres beholdning og påbud til officielle statsejede virksomheder om støtteopkøb er blot et par af de mange tiltag.