Kinesiske aktier får igen tæv

Aktierne i Kina er igen udsat for markante fald fredag, og det lader til, at markedsstemningen for alvor er vendt efter en lang optur.

Foto: ANTHONY WALLACE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag ligger de toneangivende Shanghai Composite og CSI 300-indeks til fald i omegnen af 4 pct., oven på dyk på 3,5 pct. torsdag. Dermed er de to indeks faldet tilbage med godt 16 pct. siden rekordniveauerne fra første halvdel af juni.

Inden da nåede Shanghai-indekset da også at stige mere end 150 pct. på en 12 måneders periode., og CSI 300 var ikke langt bagefter i stigningsprocenterne.

Morgan Stanleys strateger er fredag ude med en advarsel om ikke at lade sig friste af tilbagefaldet. Indeksene i Kina har toppet, og trods det seneste dyk er det ikke det rigtige tidspunkt at købe, skriver banken ifølge Bloomberg News, blandt andet med henvisning til høj værdisætning, opbremsning i økonomien og høj gældsætning blandt investorerne.

Også andre udtrykker bekymring for udviklingen.

- Korrektionen giver lige så lidt mening fra et fundamentalt synspunkt som opturen. Det er bare folk, der sælger, fordi det falder, ligesom det før var folk der købte, fordi det steg, udtaler strateg Mikio Kumada fra LGT Capital Partners til Bloomberg News.

Det bredere asiatiske MSCI Apex 50-indeks ligger fredag 0,9 pct. lavere i 1029,11.