Kina undersøger uforklarlig kursstigning

De asiatiske aktier trækkes fredag ned af frygt for en reduktion i USA's kvantitative lempelser, mens de kinesiske embedsmænd undersøger en mystisk stigning på børsen i Shanghai.

Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,1 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

- Vi forventer, at nedtrapningen af de amerikanske obligationsopkøb vil ske snart. Det er det store spørgsmål for markedet nu, siger John Milroy, strateg hos Macquarie, til Bloomberg News.

Antallet af nytilmeldte ledige i USA landede i ugen op til 10. august på 320.000 personer, hvilket var 15.000 lavere end analytikerne havde ventet og samtidig det laveste siden oktober 2007.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,6 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,5 pct. Det australske ASX-200-indeks falder med 0,7 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,8 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger med 0,2 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever stigninger på henholdsvis 3,2 og 3,6 pct. Ifølge Bloomberg News er børsen i Shanghai ved at undersøge stigningen, der ifølge Gerry Alfonso fra Shenyin & Wanguo Securities kan være resultatet af en handlerfejl.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,5 pct.

På selskabsfronten finder vi Huyndai Merchant Marine, der er steget 9,1 pct. i Seoul ovenpå nyheden om, at Nord- og Sydkorea er blevet enige om i fællesskab at genåbne industrikomplekset Gaeseong ved grænsen.