Kina: Privat PMI-aflæsning viser igen fremgang i industrien

Den private opgørelse af PMI-data for den kinesiske fremstillingsindustri viser igen fremgang og ligger næsten på samme niveau som de officielle data fra myndighederne forleden.

Arkivfoto: PMI-aflæsningen viser en stigning til 51,1 i juli fra 50,4 i juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEAWIHARTA

Det fremgår af friske data fra Caixin Economics, der er offentliggjort tirsdag morgen.

PMI-aflæsningen viser en stigning til 51,1 i juli fra 50,4 i juni. Det er højere end analytikernes estimat på 50,4 og det højeste niveau i fire måneder.

Underindeksene for produktion og nye ordrer steg begge yderligere fra den seneste nedtur. Og underindeksene for råvareomkostninger og produktionspriser fortsatte med at stige til et fire måneders topniveau.

»Selv om underindekset for lagre af færdigvarer forblev under balancepunktet, viser underindekset for afsætning den stærkeste stigning i købsaktiviteten i fem måneder, og det peger på moderat vækst i fremstillingssektoren fremadrettet,« noterer cheføkonom Zhengsheng Zhong fra CEBM Group og fortsætter:

»Driftsforholdene i fremstillingssektoren er forbedret yderligere i juli, hvilket tyder på, at det økonomiske vækstmomentum vil blive opretholdt.«

Caixin-opgørelsen lægger sig tættere op ad de officielle tal fra Kinas statistiske bureau, end det var tilfældet måneden før, hvor der var en direkte modstrid i dataene.

De officielle tal for PMI-indekset for fremstillingsindustrien steg til 51,4 i juli, hvilket var lidt lavere end økonomernes forventninger på 51,5 og junis aflæsning på 51,7.

PMI-indeksene er baseret på en rundspørge blandt virksomheder, og et indeks over 50 indikerer stigende aktivitet, mens et indeks under 50 peger i retning af aftagende aktivitet.

/ritzau/FINANS