Kina løfter forbud mod børsintroduktioner fra januar

Op mod 50 kinesiske virksomheder vil være klar til børsintroduktioner ved udgangen af januar 2014.

Læs mere
Fold sammen

Det oplyser de kinesiske børs-myndigheder, China Securities Regulatory Commission (CSRC).

Dermed forbereder myndighederne en fjernelse af mere end et års forbud mod nynoteringer i verdens næststørste økonomi.

De nye kinesiske regler, der baner vejen for et skifte i registreringsprocesses mod et at lade investorernes efterspørgsel bestemme prissætningen, understreger det kommunistiske partis løfte, om at lade markedet spille en »afgørende rolle« i ressource-tildelingen.

Kina, der var verdens største marked for børsintroduktioner i 2010, har ikke haft en nytegning siden oktober 2012, hvor CSRC slog ned på svindel og uregelmæssigheder blandt rådgiverne og virksomhederne.

»Vi forventer, at investerings-bankernes indtjening vil stige kraftigt , når børsintroduktioner genoptages i 2014, efter at være en kilde til et fald i indtjeningen i år. Mægleres indtjening sandsynligvis fortsat vokse kraftigt i 2014, drevet af margin-handel og investeringsbankernes aktivitet,« noterer analytiker Jaclyn Wang fra Jefferies Hong Kong i et notat mandag.

Det anslås, at det vil tage omkring et år at gennemgå mere end 760 virksomheder, der søger en børsintroduktion, fremgår det af en erklæring fra China Securities Regulatory Commission på tilsynets hjemmeside lørdag.

CSRC har også udstedt regler om omvendte fusioner og oplyser samtidig, at der er et forsøgsprogram på vej for salg af præferenceaktier.