Kina går væk fra udskældt system

Den kinesiske regering har fredag fastsat toneangivende priser på vindenergi, hvilket betyder, at man går væk fra det udbudssystem, der ofte er blevet beskyldt for at favorisere lokale producenter.

Læs mere
Fold sammen
Det skriver Bloomberg News, som rapporterer, at Kina tager skridtet for at forøge vindenergiens profitabilitet.

- Det gamle system mislykkedes i at leve op til de faktiske driftsbehov på grund af den hurtige udvikling af Kinas vindenergisektor, hedder det i en meddelelse fra den Nationale Udviklings- og Planlægningskommission, som er Kinas vigtigste økonomiske planlægningsenhed.

Der er blevet sat fire forskellige priser for vindenergi per kilowatt-time for fire forskellige regioner, og der kommer en seperat pris på offshore, skriver Bloomberg News.

Som en bekræftelse af, at det snart tidligere kinesiske system ikke var fordelagtigt for udenlandske producenter kunne den tyske vindmølleindustri fredag offentliggøre, at eksporten til Kina vil falde til 10 pct. af den samlede eksport i 2009 fra 20 pct. i 2008.

- I ville ikke tor de skøre krav, som vindmølleproducenter oplever i Kina for tiden. For tyske selskaber er livet svært i Kina på grund af protektionisme, siger Thorsten Herdan, chef for den tyske brancheforening VDMA Power Systems, ifølge Bloomberg News.

Tidligere har EU's handelskammer i Kina sagt, at myndighederne gjorde det umuligt for udenlandske producenter at få del i ordrerne under den kinesiske økonomiske stimuluspakke.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )