Kina bag markante udsving

De eruopæiske aktieindeks har svært ved at finde ro, men hælder dog til dne positive side i dagens handel.

Det er en meget volatil stemning, der præger de europæiske aktiemarkeder, hvor de nu ligger med moderate stigninger. C20-indekset starter handlen 1,4 pct. lavere i 303,9.

Vendingen kom efter at de kinesiske aktiemarkeder styrtdykkede onsdag morgen og nu ligger godt 7 pct. lavere.

Regnskabssæsonen for andet kvartal fortsætter, og onsdagens handel er præget af dagens præsentationer. Franske Sanofi-Avensis og Peugeot har leveret pæne tal og løftes af investorerne, mens der nu afventes amerikanske Sprint Nextel og Time Warner.

"De største selskaber i C20 tynger indekset, og er med til at sende de danske aktier markant ned, mens de store europæiske indeks ligger med en smal fremgang. Mærsk og Vestas tynges af selskabsspecifikke nyheder, mens Novo-faldet kan ses i sammenhæng med de seneste dages kursfremgang, da investorerne ellers tog godt i mod regnskabet fra Sanofi-Aventis," siger Claus Paaske Larsen Chefrådgiver i Nordea til RB-Børsen.

Novo-konkurrent får opmærksomhed
Novo Nordisk åbner 1,8 pct. lavere i kurs 309,5. Sanofi-Avensis har fremlagt regnskab for andet kvartal, hvor især verdens mest sælgende diabetesmedikament Lantus er i fokus.

Sanofi Aventis pointerer, at der ikke er set nogle effekt på salget af Lantus efter de negative data med indikering af øget kræftrisiko ved brug af Lantus, og selskabet benyttede lejligheden til igen at afvise kræftlinket.

Sanofi fik en omsætningsvækst på 11 pct. til 7,44 mia. euro og overgik analytikerprognosen på 7,23 mia. euro, hvor væksten i salget af diabetesmedikamentet Lantus og opkøb er med til at give en overskudsvækst på 29 pct. Lantus havde en vækst på 26 pct. i kvartalet. Sanofi Aventis venter nu en EPS-indtjeningsvækst på 10 pct. eksklusiv udvalgte forhold, sammenlignet 7 pct. tidligere.

Rederier i fokus
A.P. Møller - Mærsk falder 1,9 pct. til kurs 30.900 og D/S Norden falder 1,7 pct. til kurs 186,5. De danske rederier er i fokus, efter at kinesiske China Cosco natten til onsdag advarede om, at halvårsregnskabet, der præsenteres mandag d. 3. august, vil byde på tab.

Selskabet, som er verdens største tørlastrederi, er for alvor ramt af den globale recession, hvor det angives at både containeraktiviteterne og tørlastdelen som ikke er profitabel. Yderligere afventer D/S Norden investorerne onsdagens kvartalsregnskab fra konkurrenten Genco Shipping & Trading.

Vestas forsætter tirsdagens tilbagegang og åbner 3,2 pct. lavere i kurs 358,5. American Wind Energy Association offentliggjorde sent tirsdag en meddelelse, hvor det fremgik, at Vestas i andet kvartal kun var den fjerdestørste leverandør på det amerikanske marked, som ellers udnævnes som værende det vigtigste marked for Vestas.

Fremgang i bankerne
Derudover har gearkasseproducenten Hansen Transmission aflagt kvartalsregnskab, der bød på en nedjustering af helårsforventningen, hvilket kan øge risiko for Vestas nedjustering ifølge Sydbank. Afslutningsvis afventes onsdagens regnskab fra Gamesa.

Danske Bank stiger 0,2 pct. til kurs 105,8, mens Nordea åbner 0,2 pct. højere i kurs 47,2. Investeringsbanken Keefe, Bruyette & Woods (KBW) øgede tirsdag aften sit kursmål på Nordea-aktien til 6 euro (44,68 kr.) fra tidligere 5,30 euro, men fastholdt dog anbefalingen "Underperform". Det skrev Trading Markets.

GN Store Nord løftes 1,3 pct. til kurs 24, efter at den amerikanske GN Resound konkurrent Plantronics offentliggjorde flot regnskab for første kvartal, hvor både omsætning, og især indtjening var bedre end analytikernes forventninger.