Keops: Fokus på kerneforretningen og ikke opkøb - dir

 

Der kommer ikke nogen nye opkøb af ejendomsporteføljer i Keops i første halvår af regnskabsåret 2006/07. Det oplyser viceadministrerende direktør Karsten Poulsen i forbindelse med, at Keops tirsdag offentliggjorde sit reviderede årsregnskab.

 

- Vi har arbejdet på at få den ny platform på plads med en ny ledelse. Der, hvor vi holder lidt igen, er på opkøb af ejendomsporteføljer, for det er primært der, at vi kan se på de indre linjer, at vi har belastningen, siger Karsten Poulsen.

 

Han oplyser, at der nu er fokus på kerneforretningen og ikke så meget på yderligere vækst gennem opkøb.

 

Det reviderede årsregnskab gav som ventet et overskud før skat på 873 mio. kr. Offentliggørelsen kommer ovenpå flere dages usikkerhed om, hvorvidt selskabet ville reducere de tidligere annoncerede værdireguleringer på ejendomme og dermed reducere årsresultatet før skat i forhold til det tidligere udmeldte.

 

Ganske usædvanligt afleverede Keops et urevideret regnskab for 2005/06 i december måned. Regnskabet indeholdt blandt andet en opskrivning af det usolgte indkøbsprojekt Galleri K. Siden har blandt andet Nordea skabt usikkerhed om, hvorvidt opskrivningen ville blive godkendt af revisionen, hvilket fik banken til at nedskrive årsresultatet med 25 pct. Men i det reviderede og godkendte regnskab fastholdes det udmeldte overskud før skat på 873 mio. kr.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )